Publicitat
Política · 26 de Març de 2020. 09:34h.

La situació de les residències desborda la Generalitat

“Quan el coronavirus entra en una residència entra en l’espai on la gent és més vulnerable”

La situació de les residències desborda la Generalitat

Residència Ballús de Valls que va demanar ajut a l'Exèrcit

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en una entrevista a Catalunya Ràdio ha reconegut les dificultats que té el Govern per a fer front als problemes que es deriven de les residències per a la gent gran, que ha definit com “l’àmbit més complicat”.

Al conseller li han recordat casos com una residència del Barri Gòtic on han mort dos avis i viuen 25 persones més, que ha denunciat que no tenen material i que no poden fer aïllament. També en una residència de Sants els avis estan tancats a les habitacions perquè el personal va donar positiu. També un geriàtric de Valls, de titularitat privada, que la Generalitat ha decidit intervenir després que el 50% dels professionals i 8 dels 59 interns s’hagin contagiat.

El Homrani ha reconegut que “quan el coronavirus entra en una residència entra en l’espai on la gent és més vulnerable”. Igualment ha recordat que “el major percentatge de gent que mor per coronavirus tenen més de 70 anys”.

També s’ha referit a les “residències molt petites que no tenen bons espais per fer aïllaments” i ha explicat que “estem fent un programa amb el departament de Salut. Per poder desallotjar hem de tenir un espai adient”.

Ha explicat que “el material sanitari de protecció està arribant a la Conca d'Òdena. Avui mateix arribaran 10 mil guants i 4.500 mascaretes”. “S'està enviant el material, és la prioritat i el gran repte, si aconseguim que arribi, assegurem que el personal no abandoni per contagi”, ha dit.

De la mateixa manera ha assegurat que “garantirem el pagament del 100% de tots els serveis socials, encara que estiguin tancats, i que el personal doni suport a altres àmbits com el residencial”.

“Avui mateix farem canvis a la normativa per evitar que els avis que surten temporalment d'una residència per passar el confinament amb les seves famílies perdin la plaça quan hi vulguin tornar”, ha anunciat.   


Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pepe, andorra, 26/03/2020 - 14:30

pues vaya novedad, en aquella nevada famosa, también se desbordo,en los temporales, tambien y en las huelgas q afectan a todo el personal, ni estan ni se les espera, lo cual, teniendo en cuenta q cobran los impuestos mas altos de toda España y se ponen los sueldos mas altos, no se corresponde con su nivel de competencia, hala, a disfrutar lo votado

#1 Joan, Tarragona, 26/03/2020 - 10:58

Osties¡¡¡ i aquest d’on ha sortit.