Publicitat
Política · 4 de Juliol de 2010. 15:01h.

La sociovergència de Duran

Proposa un front comú CiU-PSC a Madrid per defensar llengua

La sociovergència de Duran

Josep Antoni Duran i Lleida amb Josep Maria Pelegrí durant la cloenda de l'escola d'estiu. (Foto: ACN)

El portaveu de CiU al Congrés i secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, ha proposat un front comú a Madrid format principalment per CiU i PSC per defensar tres o quatre qüestions bàsiques després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. En una entrevista publicada al diari 'Deia', Duran ha opinat que les forces polítiques catalanes haurien de conjurar-se a Madrid per defensar qüestions com la llengua, l'estructura judicial i el finançament, retallades per la decisió del TC.

Duran ha admès que no és optimista sobre la reacció catalana després de la manifestació. Al seu parer, hauria de produir-se una posició unitària, però no a Catalunya, que "això és fàcil", sinó a Madrid. "Crec que les forces polítiques, especialment les centrals, haurien de posar-se d'acord per defensar tres o quatre qüestions bàsiques com la llengua, tota l'estructura judicial o el finançament, i plantejar-les en el cor de la política espanyola", ha proposat.

El líder democratacristià ha afegit que això ho haurien de liderar PSC i CiU, perquè aquesta qüestió "no es pot deixar en mans d'ERC i d'ICV". Això faria necessari que el PSC fos capaç d'apropar el PSOE a les postures catalanes. De fet, Duran ha indicat que ell no demana que els socialistes catalans trenquin amb els espanyols, perquè seria "danyí" per a Catalunya, ja que apareixeria un PSOE "al marge del PSC, encara pitjor".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Alexia, Manlleu, 04/07/2010 - 21:24

No és veritat, ha propossat un front comú DE TOTS ELS PARTITS CATALANS A MADRID: http://www.naciodigital.cat/noticia/16304/ciu/erc/icv-euia/demanen/montilla/front/comu/madrid/rebutjar/sentencia

#3 Clarinete, Barcelona, 04/07/2010 - 19:01

Los catalanes que participaron en el referéndum sobre el estatuto, fueron engañados, se habrán dado cuenta de que los partidos que hicieron ese proyecto, sometieron a consideración de la ciudadanía un estatuto inconstitucional. Tripartito estás acabado.

#2 Molt murri, en Duran, Sap un munt!, 04/07/2010 - 16:16

Podrà caure més bé o més malament, però en Duran és molt llest.
La proposta enverinada que ha fet no és pas cap "sociovergència" com creuen els babaus.

És el seu mètode per col·locar el PSC en un atzucac.

No poden dir si i no poden dir no.

#1 Pere, BCN, 04/07/2010 - 16:05

Qui no aplicava la llei de Normalització lingüística i volen retirar el 50% de la del cinema (CiU) i qui va votar al Congreso que el català i el valencià són dos idiomes diferents (PSC), són els que defensaran el català? Nhi ha per llogar-hi cadires.