Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2020. 11:05h.

La “solidaritat antirrepressiva” punxa

JxCat i ERC deixaran caure Torra

La “solidaritat antirrepressiva” punxa

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, està a punt de caure com una fruita madura si el Tribunal Suprem acaba per confirmar la seva inhabilitació. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va denunciar la “repressió” i va apel·lar a la “solidaritat antirepressiva” del Parlament en la seva roda de premsa de dimarts, però a l’hora de la veritat JxCat i ERC descarten qualsevol desobediència.

La proposta de resolució pactada entre ambdós grups, en efecte, està plena d’expressions com “condemna la repressió”, “rebutja l’enjudiciament”, “reivindica la voluntat sobirana”, “constata”, “lamenta” i “manifesta la desproporció”, però no va més enllà.

El primer punt, per exemple, “condemna la repressió reiterada contra els tres darrers presidents de la Generalitat” i el segon el mateix contra els càrrecs electes “que han defensat l’exercici del dret a l’autodetermi-nació de Catalunya” en al·lusió a l’1-O, però tot fa indicar que acceptaran la sentència del Suprem. Tampoc planteja, almenys, públicament cap acte de sobirania o de desobediència.

El darrer insisteix en la vía democràtica i destaca que “renova el seu compromís amb la ciutadania de Catalunya i amb la seva voluntat majoritària per tal d’assolir democràticament la independència, com a única manera de protegir les institucions i el benestar social i econòmic del país”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Neferu, Barcelona, 17/09/2020 - 14:01

"Llibertad de opinió" ¿ Y qué otra cosa estáis haciendo ahí en el balconcito, tontos del haba sino opinar, insultar, mentir, difamar.¡Anda que los países del mundo se deben está meando de risa cuando os ve al lado de la pancarta pidiendo aquello que ya estáis haciendo, o sea, echar sapos y culebras contra el Estado opresor que no os deja opin

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 17/09/2020 - 13:06

El rantxo macrobiotic de la trena es com el 3 en Uno: ha aconseguit baixarlos de cop els vehements furors testiculars, la televisiva intoxicacio d´astucia i ferlos entendre que com mes soroll fan las clacas menys de fiar son

Com va dir Fideo de Mileto a la seva Carta als Pinsonistes : Al buey por el asta i al patriota por la pasta

#3 ferran, jonestown, 17/09/2020 - 11:44

els alegres mujahidins,peu en paret i ni un paso atrás,”arribarem fins al final” per arribar a suïssa pies para qué os quiero.
son la valentía feta carn,més dignes que mandela,tossudament alçats i ni un paper al terra.
carmanyola,cadireta i un termo;m’en vaig a la meridiana.la rahola així ho vol...

#2 Benet , Barcelona, 17/09/2020 - 11:43

Si la banda de sediciosos intentés fugir perque la dignitat ciutadana es rebelés, veient com aquests pocavergonyes només parlen de "repressió,condemna, solidaritat" i altre bajanades mentres la gent es mor pel virus, les multinacionals marxen, la delinquencia campa lliure, i demes desgracies, i ells els importa res, només van a cobrar i saquejar

#1 Charly, Barcelona, 17/09/2020 - 11:33

El mhp va a Madrid, pero como un corderito desobediente.