Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2017. 12:17h.

La solitud de Marta Rovira

Només tretze persones, tots amb càrrec, acompanyen la secretaria general d'ERC al TSJC

La solitud de Marta Rovira

La portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí i secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha declarat com a testimoni per part de la defensa davant el TSJC per la querella contra els membres de la mesa del Parlament.

Només ha rebut el suport de la presidenta del Parlament Carme Forcadell; els membres de la mesa Ramona Barrufet, Lluís Maria Corominas i Anna Simó; el coordinador d'organització del PDECat, David Bonvehí, i els diputats de Junts pel Sí Roger Torrent, Germà Bel, Magda Casamitjana, Albert Batet Antoni Castellà i Chakir el Homrani.

Rovira després de declarar ha manifestat que "en aquest moment que la independència de Catalunya és majoritària políticament al Parlament, els diputats ens sentim plenament perseguits i coaccionades pel Tribunal Constitucional, ja que actua d'una manera inèdita advertint preventivament d'allò que podem fer i no; aquesta és una clara ingerència del poder judicial en l'àmbit del poder legislatiu; vulneren i coaccionen el dret a la inviolabilitat parlamentària que tenim com a diputats”.

"Ens sembla que la interpretació que s'ha de fer en relació als debats que estem tenint al Parlament en relació al dret a l'autodeterminació s'ha de fer amb els drets humans i fonamentals, el seu origen són els tractats internacionals”, ha defensat.

Rovira ha remarcat "ens sembla que cap sentència del TC pot jutjar al Parlament en relació al dret a l'autodeterminació sense tenir en compte que és un dret fonamental, que està contemplat a la carta de les Nacions Unides. Per tant serà la doctrina internacional qui dirà si Catalunya està exercint correctament o no el dret a l'autodeterminació”. esprer.jpg

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 Joan the Manager, Barcelona, 17/07/2017 - 18:48

"Per tant serà la doctrina internacional qui dirà si Catalunya està exercint correctament o no el dret a l'auto-determinació” Aha. Quin nivell mon Dieu ! I serà el jutge del TSJC aquell que decidirà si està exercint correctament o no el deure de inhabilitar-te. Quina banda de indocumentats !

#13.1 Ramón, Barcelona, 17/07/2017 - 22:10

Cap..organisme internacional important els ha donat la raó i el president de la ONU també els hi va dir fa dos anys que no eran cap "colonia" per demanar res! Aquesta dona és como un lloro que repeteix les consignes que li manan..Són repugnants manipuladors!

#12 CBM, Girona, 17/07/2017 - 17:46

Efectivamente Martita, pero bajo unas condiciones que no cumple Catalunya:

No es una colonia
No estamos oprimidos militarmente
No estamos oprimidos económicamente

Sino, las empresas del Ibex no estarían en la Diagonal ni la Gran Vía.

#11 Grauero56, Gurugú, 17/07/2017 - 15:52

(...Por lo tanto será la doctrina internacional quien dirá si Cataluña está ejerciendo correctamente o no el derecho a la autodeterminación".). Pero lo habeis solicitado a la ONU?. O esperáis montar todo el follón, proclamar la independencia y ya luego según vaya ya se vera?. Todo a hechos consumados no?

#10 0105, bcn, 17/07/2017 - 15:37

aix Rovira k te pensabas que el pueblo está por vuestra locura? el problema es k confundisteis el resultado del 27s, de mayoria social y de pueblo catalan nada, la mayoria catalana y muchos de los k os votaron ya estan hasta los eggs de vosotros, y desde luego que vuestro patrimonio me importa un bledo, el mio ya disminuyó x los recortes de MAS!!

#9 Kropotkin, Vic, 17/07/2017 - 14:21

Yo no he podido ir porque tenia compromisos sociales. Pero la apoyo totalmente. Cuando haya que salair a la calle a defender la Republica Catalana, que cuenten conmigo y todas mis esteladas... Jua, jua, jua,...