Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2013. 12:27h.

La solitud de Mas

ERC i PSC no es plantegen entrar al govern, tot i l'oferiment del president de la Generalitat

La solitud de Mas

Artur Mas, al Museu Marítim, en una imatge d'arxiu

ERC i el PSC no es plantegen, de moment, entrar al Govern, tot i l'oferiment del president de la Generalitat, Artur Mas, per formar un executiu de concentració davant la situació d'emergència que viu Catalunya. Davant d'aquesta proposta, la qüestió sobiranista continua sent el principal punt de discrepància. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, la secretària general de la formació republicana, Marta Rovira, ha assegurat que no renunciaran a fer la consulta, tot i que es mostren disposats a arribar a un gran acord nacional: "fer un govern per fer un govern, ara mateix... Per això cal un gran acord nacional de país, i aquí no només hi juga el govern, hi juguen els agents implicats: els econòmics, els socials, empresarials... I evidentment ERC sempre se'l planteja en un doble eix, perquè en part ens sembla que per sortir d'aquesta crisi cal que disposem dels recursos que genera el país".

El portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, que ha instat el president Mas a fer la proposta formalment al primer secretari dels socialistes, Pere Navarro,  i ha reiterat que el seu partit no cedirà. Tot i això, ho veu difícil perquè no creu que ERC i CiU estiguin disposats a abandonar la via sobiranista

Lucena només contempla un govern d'unitat "sobre un comú denominador que sigui la lluita contra la crisi, apartar l'excursió descontrolada cap a la independència fins que es governi diguem amb partits independentistes, nosaltres podríem plantejar això i ho dic positivament, hi entraríem".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 BEJOTA, bcn, 05/04/2013 - 15:56

La diáspora continúa: Dia traslada la sede fiscal de Schlecker de Cataluña a Madrid
La cadena de supermercados ubica el nuevo domicilio social de la cadena de droguerías, que acaba de adquirir, en la localidad madrileña de Las Rozas por razones "operativas".

#6 BEJOTA, bcn, 05/04/2013 - 14:54

Pujalte: "Hi ha gent dins de CiU que no comparteix l'estratègia de Mas"

#5 BEJOTA, bcn, 04/04/2013 - 18:39

Una Generalitat en fallida total
L'altre factor són els immensos pagaments que estan a un punt de caure, en poquíssim dies, sobre la Generalitat. Atès que, repeteixo, l'única font possible de diners és l'Estat.'

#4 paula, matadepera, 04/04/2013 - 17:18

Sr. MAS , VAL MES NO HI COMPTI ES MES FACIL CRITICAR-HO TOT I NO MULLARSE.

QUAN LES COSES VAN MALDADES TOTS ES POSEN A CORRE I VOLEN QUE NOMES VOSTE SIGUI RESPONSABLE DEL DESASTRE EN EL QUE ES TROBEM .

ELS AMICS DE VERITAT ESTAN A LES VERDES I A LES MADURES , TOT AQUESTA COLLA NO SON DE FIAR

#3 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 04/04/2013 - 13:45

Muy buena la foto que acompaña el artículo. Se puede leer incluso lo que Mas está pensando: ¡Coñe, esto parece tan antiguo y pasado de moda como el barco en que me he metido para viajar a Ítaca! Creo que, después del naufragio, acabará también en un museo. Si es que pueden recuperarlo.