Política · 22 d'Octubre de 2013. 08:28h.

La tercera via d'EUiA

Nuet proposa una República Catalana "lliure per federar-se"

La tercera via d'EUiA

Nuet, amb Herrera, en una foto d'arxiu

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, creu que la construcció de la República Catalana pot ser “un punt de trobada” de les esquerres catalanes i, en aquest sentit, insta ERC, les CUP, el Procés Constituent, el PSC i “per descomptat” ICV a definir plegades una república social, democràtica i lliure per federar-se, oposada a la “nació de CiU”. 

Nuet ha presentat el document Un projecte constituent per a Catalunya, que es debatrà diumenge vinent a la conferència política que celebrarà EUiA per aportar el seu gra de sorra a la definició d’aquesta idea de República Catalana.

El dirigent d'EUiA ha defensat que la República Catalana és una “proposta a tota la societat catalana” i, alhora, un “punt de trobada de l’esquerra nacional catalana”. Nuet, que ja va llençar el concepte de ‘República Catalana’ el setembre en una conferència al Col·legi de Periodistes, ha concretat ara, pocs dies abans de la Conferència Política entorn d’aquest concepte que celebrarà la formació, que es tracta d’una proposta d’articulació política de Catalunya que dóna per superat el marc autonòmic i és “social, democràtica i lliure per federar-se”.

I en aquest sentit, ha declarat que “podrem definir la república catalana que volem amb gent d’ERC, amb gent de les CUP, amb gent de Procés Constituent i, sens dubte, amb gent d’ICV”. “Amb aquestes forces polítiques tenim en comú un recorregut a fer. Nosaltres no som independentistes, som federalistes, però demanarem que fem un recorregut plegats per definir i per omplir el concepte de República Catalana”, ha afegit.

El coordinador general ha considerat que hi ha “un llarg camí a fer per definir una Catalunya social i democràtica que no és la Catalunya de CiU”. “La República Catalana és oposada a la nació de CiU; és un projecte social de profund progrés, i de profund avenç democràtic, que vol confrontar amb les polítiques neoliberals i de dretes que fa CiU, i per això sí volem anar de la mà de l’esquerra catalana”, ha indicat.

Finalment, ha defensat que la pregunta a la consulta ha de permetre als federalistes votar ‘sí’ conjuntament amb els independentistes, per tal que ambdós corrents puguin gestionar plegats el resultat de la consulta i, en cas que guanyi el sí, construir una República Catalana que després pugui decidir federar-se amb la resta de pobles d’Espanya.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#36 espigol47, Barcelona, 23/10/2013 - 11:00

L'unca manera de fer tractes amb ESP, es des del mateix nivell. Aixó no vol dir que interessi, dons la carca imperialista i continuarà. A la curta no hi veig l'oportunitat. A mes llarg plaç, potser si, fins i tot confederarse amb parts de l'ESP disgregada, com les Illes, Valencia, etc

#35 Merche, Barcelona, 22/10/2013 - 20:34

Aquests són els que em foten més fàstic de tot el Parlament

#34 joan, manresa, 22/10/2013 - 17:33

tinu.)per cert,Srs de ICV-EUiA,lleig. molt lleig,lo fet per personas afins a la seva ideologuía ,juntament amb el PSC,al presionar a l'ajuntament de Platja d'Aro( sinó errem.)per fer retirar una petita estelada al'esquena d'unas samarretas del equip de futbol base.La veritat penós.quina genteta

#33 joan, manresa, 22/10/2013 - 17:27

El Casal,17,20 h.--¿ Qué volen aquesta gent...???' Tornar a temps passats....?No en varen tenir prou amb l'experiencia del socialisme revolucionari...?Mirin..,primer volem ser lliures,amb una sóla ideologuía,catalanista...,després ya decidirem el sistema que volem i amb qui el volem...,(cont

#32 BEJOTA, BCN, 22/10/2013 - 17:26

El miedo de Freixenet al proceso secesionista que defienden Convergència y ERC para Cataluña ya tiene una consecuencia: la compañía ha paralizado la construcción de un nuevo centro logístico que quería ubicar en territorio catalán.