Publicitat
Política · 11 de Gener de 2010. 15:29h.

La transparència d'Iniciativa

Saura publica les subvencions d'Interior amb dos anys de retard

La transparència d'Iniciativa

Imatge d'arxiu de Joan Saura

El Departament d'Interior i el de Medi Ambient, ambdós governats per Iniciativa per Catalunya, no és que es caracteritizin precisament per la seva transparència. Per llei, totes les conselleries de la Generalitat han de publicar periòdicament al Diari Oficial de la Generlaitat (DOGC) les subvencions concedides.

Però tant Interior -que encapçala Joan Saura- com Medi Ambient -amb Francesc Baltasar- ho fan amb mesos de retard. La conselleria d'Interior ha publicat ara, en el DOGC número 5536, del passat 30 de desembre, totes les subvenciones atorgades no durant el 2009, sinó el 2008, és a dir, amb dos anys de retard. Entre d'altres, n'hi ha algunes de polèmiques com les concedides a entitats ecologistes properes a ICV perquè al·leguin contra el Departament de Política Territorial.

Medi Ambient i Habitatge també s'ha lluït, però no amb tant de retard: al Diari Oficial de la Generalitat número 4346, del 25 de març de l'any passat, va difondre les subvenciones concedides "durant el segon semestre de 2007", és a dir, amb quasi un any i mig de retard.

Fonts oficials d'Interior han explicat que "la normativa vigent sobre subvencions de la Generalitat obliga a  publicar al DOGC  les subvencions no nominatives de més de 6000  euros (article 94 de la Llei de Finances de la Generalitat). Això es  fa cada vegada que es concedeixen subvencions per sobre d'aquests  imports com es pot comprovar al DOGC i a la pròpia web del DIRIP".

"El  que s'ha fet ara, precisament per donar més transparència, és  publicitar totes les subvencions, incloses les de menys de 6000  euros, tal com s'explica a la pròpia ordre de publicació. Donat que  és  la primera vegada que s'amplia la publicació  s'ha cregut oportú  publicitar totes les subvencions  concedides els dos darrers anys.  El DIRIP no tenia cap obligació legal de publicar-les, com no fan la  majoria de la resta de departaments".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 joan, manresa, 08/01/2010 - 11:28

Cony clar...!!..Ells estan per sobre de qualsavol llei,per sobre tambe del be i del mal...Son l'exemple viu de fer lo que a ells els rota..Axó sí ,sempre trobaran la manera de capgirar la truita i convertir una cagarada de vaca amb un pastel de nata

#2 maria, un veiu teu, 07/01/2010 - 21:20

val més que marxis, tu i el teu equip. Tu tb has fet corrupció, ests un tipo gris.

#1 maria sanahuja, alt camp, 07/01/2010 - 20:47

????que???
n ho entenc
Gonzalo Comella ? oh... altres coses