Publicitat
Política · 17 de Març de 2023. 10:00h.

La UAB triga un any en resoldre una denúncia per assetjament

Suspenen de sou i feina un professor denunciat per vuit estudiants el març del 2022

La UAB triga un any en resoldre una denúncia per assetjament

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha trigat un any en resoldre una denúncia per assetjament sexual i set més per assetjament laboral i abús de poder contra el professor de filologia espanyola de Ángel Gallego.

Vuit estudiants de doctorat de la Facultat de Lletres de la UAB van denunciar davant del rectorat fa més d'un any, el març del 2022, i ara s'ha sabut que l'Autònoma ha decidit suspendre'l de sou i feina a partir de la setmana que ve. A hores d'ara, el professor ha continuat fent classe.

La secretària general de la UAB i responsable de les polítiques d'igualtat, Esther Zapater, ha al·legat en declaracions a Els matins de TV3 que "som conscients que el marc normatiu que hem de respectar estableix terminis molt lents". També ha dit que durant aquest temps, la Universitat "ha pres mesures en coordinació amb la facultat a la qual pertany aquest professor".

La universitat ha comunicat que l'expedient disciplinari obert ha finalitzat amb la suspensió de feina i la totalitat del sou al professor. En un comunicat enviat a tota la comunitat educativa, la UAB apunta que se l'ha sancionat per abús d'autoritat en l'exercici d'un càrrec i fer prevaldre la seva condició d'empleat públic per obtenir un benefici indegut.

Aquest cas ha transcendit després que aquesta setmana el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, admetés que s'ha actuat amb "falta d'agilitat" després que el catedràtic Àlvar Sánchez hagi estat condemnat a un any i mig de presó i nou d'inhabilitació per assetjament sexual a una alumna de doctorat.

"Els protocols aprovats a la UAB garanteixen els mecanismes per fer front als assetjaments", detalla Lafuente, però lamenta "la falta d'agilitat d'aquests processos i instem als governs que revisin les lleis que permetin que siguin més ràpids".

La responsable d'Igualtat de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Gemma García, ha presentat la seva dimissió per "total pèrdua de confiança" a l'equip de govern de la universitat davant la gestió d'aquest cas. "Sento una gran vergonya i una gran decepció", va destacar la professora en la seva carta de dimissió.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Chris, Lleide (RIP Cromañonia), 17/03/2023 - 16:53

"En un comunicat enviat a tota la comunitat educativa, la UAB apunta que se l'ha sancionat per abús d'autoritat en l'exercici d'un càrrec i fer prevaldre la seva condició d'empleat públic per obtenir un benefici indegut."

¿Mencionaron el"acoso sexual"en el comunicado?

#8 Capit@n España, Purgandus populus!!, 17/03/2023 - 15:04

Anda !!! Menos mal que en la Gene mandan ahora los que "persiguen implacablemente el acoso sexual y defienden a las mujeres"...Vamos listos !!

#7 Zumby que te Zumby, Sant Boi de Llobregat, 17/03/2023 - 13:25

L'Administració de la Generalitat fuig d'estudi: molt donar consells, molt bla bla xerrameca molt barata de venedor de crecepèls del Far West.
I ara un altre cas, a la faldilla de Madrid.
Poso enllaç d'aquest últim https://secundaria.info/portal/#&panel1-1

#6 Zumby que te Zumby, Sant Boi de Llobregat, 17/03/2023 - 13:23

Ja s'ha obert judici oral, després de testificals i documentals.
Si això esdevingues a d'altres contrades dirian que és l'Ecspanya profunda.
En canvi aquí passa i t'obliguen sense cautelars a contribuir al model d'èxit: tocar el dos del centre, així de forma irònica, ningú queda enrere.
Per cert el pressumpte acusat ja va marxar d'un al

#5 Zumby que te Zumby, Sant Boi de Llobregat, 17/03/2023 - 13:21

Idèntic procedir del Departament d'Educació governat per ERC.
Molt feminisme de saló en un cas que va exclatar molt a prop d'una fàbrica de cerveses a la localitat d'El Prat.
En vista que el protocol de Funció Pública finalitza en una declaració, proposa a Educació però no disposa, els éssers humans víctimes van interposar un plet de ca