Publicitat
Política · 17 d'Abril de 2016. 11:26h.

La UB acusa un dirigent de CDC de plagiar la tesi doctoral

Marc Guerrero diu que "la resolució final em donarà la raó"

La UB acusa un dirigent de CDC de plagiar la tesi doctoral

Marc Guerrero amb Artur Mas en una imatge d'arxiu

La Universitat de Barcelona retirarà el títol de doctor en Ciències Socials al dirigent de CDC, Marc Guerrero. La UB ja ha iniciat els tràmits per procedir a revisar la concessió del títol després que una comissió tècnica de la universitat hagi comprovat que Guerrero va copiar de manera literal quatre pàgina d'un llibre. Així ho informa el diari El País en un article publicat aquest diumenge. Segons el rotatiu, aquesta comissió tècnica també ha acreditat que el dirigent de CDC va fer ús d'una “part essencial de l'estructura argumental del llibre”.

La UB va començar a investigar el doctorat de Guerrero després que l'autor del llibre 'Donar protagonisme a Catalunya', Jaume Urgell denunciés el plagi de la seva obra. Deia que el dirigent convergent va copiar literalment paràgrafs sencers i també s'havia apropiat de l'anàlisi que ell mateix havia fet sobre la política exterior que fa la Generalitat. Marc Guerrero es va querellar contra  Urgell per injúries.

Marc Guerrero, consultat per e-notícies, ha afirmat que "el procés està obert, ara la UB ha demanat dictamen a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat" i ha recordat que "he presentat una querella criminal per difamació i injúries contra en Jaume Urgell" i que "faré les meves al·leegacions i donaré la meva opinió (com pertoca en un estat de dret) durant el procediment de revisió iniciat per la UB". "Estic plenament convençut -ha subratllat- que la resolució final em donarà la raó".

Guerrero és el líder del sector liberal de Convergència.  En el seu currículum destaca que va obtenir un Cum Laude amb la tesi del doctorat que ara ha estat investigada. Guerrero va ser el vicepresident del Partit Liberal Europeu (ALDE) fins novembre de l'any passat arran de la presència de CDC en aquesta organització.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Oriol2, BCN, 18/04/2016 - 15:26

[cont.] Ho dic simplement perquè, després d'algunes coses que he vist a la Universitat, m'alegro moltíssim que per una vegada a la vida es castigui el plagi, independentment que sigui un convergent, un cupaire o un carlí.

#11 Oriol2, BCN, 18/04/2016 - 15:24

Fa uns tres anys van descobrir un professor de Filosofia de la UB que publicava com a articles seus treballs 'd'un alumne. (Es pot ser més cutre?). Com que els delictes ja havien prescrit, no li va passar RES. Si això arriba a passar a Alemanya o els Estats Units, no hauria gosat tornar a la Uni.

#10 La hora de los egoistas, Bcn, 18/04/2016 - 00:08

Estos que van a vivir toda su vida "de la teta" y del "pruses" que más les dará el título y como lo obtengan, no es necesario ni para ser President.

#9 Carlos Gomez, Bcn, 17/04/2016 - 19:42

Hi ha una maledicencia, un xiuxiueig, un rumor que corre per aqui terra santa que diu que al doctor Junqueras tambe te se li va anar una mica la ma amb la seva tesi doctoral per concidir excesivament amb algun treball anterior d´algun altre historiador.
Que dolents son els nostrres enemics.

#9.1 Fàcil de comprobar, Santpedor, 18/04/2016 - 14:12

Això és molt fàcil de contrastar: les tesis són públiques. Vas a buscar la tesis del Junqueras, la llegeixes i indiques quines coincidències té amb treballs anteriors.
També es deia que molts comentaris a les xarxes els escribien des de SCC i era un rumor, fins que es va demostrar. m'entens, oi?

#8 Galba, Bcn, 17/04/2016 - 18:29

Això de les tesis doctorals plagiades podria donar molt de joc si investiguessin als (pocs) membres del govern, de JxS, el parlament, etc. amb una pretesa tesi doctoral als seus C.V.

#8.1 Maria Garcia Lopez, Más d lo mismo es mentiras demagógicas!, 17/04/2016 - 20:19

Es verdad se intuye q no hay" trigo limpio"...
Sabíamos q había "mierda" pero...tanta?
Por lo q se puede sospechar...aquí lo único libre de chanchullos, astutadas, trampas, etc...somos los trabajadores de " a pie"...
La verdad es q cada día es más sorprendente!
Y eso no es bueno...para nadie!