Publicitat
Política · 24 de Juny de 2022. 12:23h.

La UE accepta la candidatura d'un país en guerra

Ucraïna té també problemes importants de corrupció

La UE accepta la candidatura d'un país en guerra

Els líders de la Unió Europea han acceptat Ucraïna i Moldàvia com a nous candidats per entrar a formar-hi part, durant la cimera europea celebrada aquest dijous on els socis van acceptar les candidatures.

L'acceptació de la candidatura arriba enmig de la guerra entre Ucraïna i Rússia i suposa un missatge clar de suport cap a Kíev. Una decisió que arriba quatre mesos més tard de l'esclat de la guerra.

Ucraïna, però, encara haurà de superar un procés de validació que pot ser llarg i, alhora, també podria ser reversible si el des del país no compleixen les reformes que els ha exigit la Comissió Europea.

Un país que, a més d'estar en situació de guerra arran de la invasió russa, pateix problemes importants de corrupció. Ucraïna ha d'acreditar una independència judicial, que a hores d'ara no és prou evident, i també ha d'impulsar accions contra la corrupció i el crim organitzat al país.

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha qualificat la decisió com un "moment històric". Per la seva banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat que "avui és un bon dia per Europa". "Els vostres països son part de la nostra família europea", ha afegit.

El president Volodimir Zelenski ha agraït la decisió, a través d'una piulada. "Aquest és un moment únic i històric en les relacions amb la UE. Estic molt agraït a Charles Michel; a Von der Leyen i als líders de la UE pel seu suport", ha dit. "El futur d'Ucraïna és dins la UE", ha subratllat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Nitato, Navarcles, 26/06/2022 - 11:23

Hi ha dues opcions, o parar putin a ucrània o esperar que que vagi a per les repúbliques bàltiques i entrar en guerra. De moment els morts els posen els ucraïnesos, almenys posem armes i calers. Ells no pararàn.

#7 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/06/2022 - 22:26

Da la sensación de que Biden y Cia quieran cargarse Europa, eso sí con la colaboración de chusma de la UE como la Ursula von der Corrupten.

#6 Luigi., Barcino, 24/06/2022 - 19:54

Un precedente, que podría alimentar a las mentes calenturientas de algunos indepes.

#5 Europe, Barcelona, 24/06/2022 - 15:22

Amb la que està caient no sé pas si és el millor moment per avivar la bèstia

#4 Ítaca Vice, Amer, 24/06/2022 - 13:30

més benzina al foc.....

.... curiós