Publicitat
Política · 18 de Febrer de 2019. 20:58h.

La UE gira l'esquena al procés

Fins i tot Puigdemont critica el "silenci" de les institucions europees

La UE gira l'esquena al procés

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat el "silenci" de les institucions europees envers l'existència del que ha considerat "presos polítics" a la Unió Europea i del "judici polític" que s'està duent a terme. "No podem entendre el silenci de les institucions europees" ha afirmat Puigdemont en una roda de premsa conjunta amb Quim Torra des de Brussel·les.

"El simple fet que el judici es digui a terme posa Espanya en una situació vergonyosa, i per tant, a la Unió Europea, les institucions de les quals han escollit el silenci en un cas en el que s'està jutjant la democràcia" ha lamentat l'expresident en el seu parlament. "És un judici estrictament polític, organitzar un referèndum no és un delicte" ha defensat.

"Els catalans no poden entendre el silenci en relació a la violència que van experimentar l'1-O, exercitada per part de la policia espanyola mentre votaven en referèndum. I és encara més difícil d'entendre el silenci prolongat mentre demòcrates estan en presó preventiva en total impunitat" ha apuntat. Puigdemont ha recordat que la sentència del tribunal d'Slesvig Holstein va deixar en evidència la justícia espanyola, demostrant que els fets d'octubre de 2017 no van ser "ni rebel·lió ni sedició". "La unitat d'Espanya no mereix aquestes vulneracions de drets humans" ha dit.

Puigdemont ha manifestat que el "conflicte" és un afer europeu perquè "des de fa un any la UE té presos polítics que estan en una presó europea". El que ha passat a Catalunya pot succeir a qualsevol país europeu" ha advertit. L'expresident de la Generalitat ha demanat a tots els diputats "que obrin els ulls i actuïn com a demòcrates".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 Josep F., Castellar del Vallès, 19/02/2019 - 12:40

Encara no heu entès que Europa no és res. És tant sols un malson. I sino pregunteu als grecs. Els anglesos són els únics que ho han entès.

#18.1 Josep f, Barcelona , 19/02/2019 - 18:57

Mal sueño por que no os apoya. Venga hombre, cuánta tontería independentista.

#17 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 19/02/2019 - 12:35

no es silencio, es que se tapan la boca para aguantarse la risa y no empezar a soltar carcajadas ante tanto payaso de amarillo; a mí por la calle me pasa lo mismo

#16 Bòdrium, Queralbs, 19/02/2019 - 11:47

Europa ens vol aixafar! Help Asia!

#15 Tabarnés puro, Barcino, 19/02/2019 - 09:14

Más que presos políticos, lo que tiene Europa son pesados políticos.
Yo os enviaba a la Guayana a peinar monos.

#14 Lauridsen, Barcelona, 19/02/2019 - 03:35

Cuando el silencio institucional se corresponde con la ABSOLUTA MISERIA MORAL del personaje