Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2011. 16:43h.

La UE reclama "més esforços" per sortir de la crisi

La Comissió alerta sobre "la situació de deterioració econòmica i social"

La UE reclama "més esforços" per sortir de la crisi

Barroso i Zapatero, en una imatge d'arxiu

La Comissió Europea accelera els seus esforços per a la renovació econòmica, amb mesures per abordar els tres reptes principals als quals s'enfronta la UE i la zona euro: "els desiguals però sovint baixos nivells de creixement i ocupació; les polítiques pressupostàries poc coordinades i disciplinades; i l'inestabilitat dels mercats de deute sobirà que pateixen una manca de liquiditat".

Fonamentalment, el paquet conté quatre elements: l'Anàlisi de Creixement Anual 2012, que inclou les prioritats econòmiques per a l'any vinent; Dos projectes de regulació per reforçar la supervisió econòmica i pressupostària a la zona euro; i el Llibre Verd sobre la introducció de bons d'estabilitat.
 
Sobre l'adopció d'aquest paquet, el president Durao Barroso declara que "per recuperar el creixement, els Estats membres han d'accelerar les accions a l'hora de complir els seus compromisos amb les reformes estructurals", i afegeix que "els objectius que impulsen aquest paquet -el creixement econòmic, l'estabilitat financera, la disciplina pressupostària- estan vinculats entre si, i són necessaris si volem superar l'actual situació d'emergència per retrobar-nos en una Europa on la solidaritat és equilibrada gràcies a un renovat sentit de la responsabilitat".
 
D'una banda, el missatge clau que transmet l'Anàlisi de Creixement Anual 2012 és que, davant una situació de deterioració econòmica i social, es necessiten "més esforços per reconduir Europa vers el creixement i l'ocupació". Així, es demana a la UE i als Estats membres que centrin les seves accions al voltant de cinc prioritats: "La consecució d'una consolidació fiscal que afavoreixi el creixement, el restabliment dels préstecs normals de l'economia i la promoció del creixement i la competitivitat i la lluita contra la desocupació i les conseqüències socials de la crisi,a modernització de l'Administració Pública". A més, l'Anàlisi inclou una llista de propostes pendents o futures encaminades a impulsar el creixement, que la Comissió vol que siguin tractades per la via ràpida en el procés legislatiu de la UE.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ramon, Barcelona, 23/11/2011 - 19:24

Tots sabíem que a Wall Street manen el jueus, (els mateixos que fan desaparéixer la pasta de Lehman Brothers, Solomon Brothers o Goldman Sachs, i després demanen calés per reflotar-se), però constato que últimament han allargat molt els tentacles.

#1 Català emprenyat, BCN, 23/11/2011 - 17:26

I encara es deteriorarà més quan calgui regularitzar 1 milió d'inmigrants sense papers més o bé expulsar-los segons es va acordar per part de la CE sobre política immigratòria a principis d'any. Realment ja no mana el PP o el PSOE, mana l'europa del capital i els buròcrates de la CE.