Publicitat
Política · 8 d'Octubre de 2018. 22:30h.

La Unió del Mediterrani ninguneja Torra

Borrell no el convida perquè no pugui “vilipendiar el bon nom d'Espanya”

La Unió del Mediterrani ninguneja Torra

Josep Borrell

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha assegurat que no ha convidat el president de la Generalitat, Quim Torra, al fòrum de la Unió del Mediterrani per “no donar-li un escenari apropiat perquè continués vilipendiant el bon nom d'Espanya”, alhora que ha subratllat que “nosaltres no organitzem la reunió”.

“Les presidències no ho han demanat i la mateixa Generalitat es va despertar dissabte, fins llavors, semblava no haver-se assabentat que aquesta reunió existia”, ha explicat Borrell. El ministre d'Afers Exteriors ha argumentat que Torra “ha de saber que no pot declarar que l'Estat espanyol és el seu enemic, que no pot fer xantatge al president del govern dient que si no li aprova un referèndum d'autodeterminació no li aprovarà qualsevol altra cosa i no pot convertir-se en el cap dels agitadors del carrer”.

El Govern ha lamentat en un comunicat “la falta de respecte institucional cap a la Generalitat” i ha considerat que “no és un bon indicador que s’hagi volgut silenciar, en aquest cas, el Govern de Catalunya, una mostra més de la incomoditat del govern de l’Estat amb la llibertat d’expressió”. L'Executiu català ha assegurat, en tot cas, que el presidnet de la Generalitat farà arribar a tots els membre de la Unió pel Mediterrani la intervenció que tenia previst fer en la reunió.

El fòrum regional de la Unió per la Mediterrània és una trobada anual que se celebra a Barcelona entre els ministres d'Exteriors d'una quarantena de països del sud-est d'Europa -entre ells Espanya-, del nord d'Àfrica i del Pròxim Orient per promoure noves estratègies de cooperació.

Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 anti-nazis, Barcelona, 09/10/2018 - 11:15

Le esta muy bien empleado al dichoso Torra. Hay que dejarlos solos y no dejar que participen en nada. ¿No son separatistas ? pues a seguir separados del resto...

#8 Juan, Sabadell, 09/10/2018 - 10:21

sigue... o de land alemán ¿quién se ha creído Torra que es? ( rectifico con Noruega, quería decir Suecia). ¿Aún no se ha dado cuenta de que a nivel internacional Cataluña no es más que una región española y así hay que tratarlo? Así le va.

#7 Juan, Sabadell, 09/10/2018 - 10:19

Teniendo en cuenta que la Unión la forman 43 países, sus reuniones son a nivel de estado y cada delegación lleva a quien quiere. Como mucho habría cabido invitar a la alcaldesa de Barcelona por ser la ciudad en la que se celebra la reunión y Torra está al mismo nivel que cualquier otro presidente de comunidad autónoma española, de Noruega...

#6 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 09/10/2018 - 09:54

Tengo el corazón dividido. Por una parte es totalmente legítimo no invitar a una fiesta a aquél que solo viene a incordiar, pero por otro lado lamento perderme la tradicional "pitada mediterránea" a Torra que se celebra desde la inauguración de los pasados Juegos del Mediterráneo".

#5 Didac, Barcelona, 09/10/2018 - 08:41

Molt acertada la decisió d'en Borrell, ja era hora que a nivel exterior es fes saber el veritable relat de la situació i desenmascarar els personatges com el tal Torrat que no es res mes que el subordinat d'un fugitiu anomenat el pastisser-boig. Ara només falta que Le Pain i Salvini guanyin i ens entreguin el pastisser-boig i el posem a presó.