Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2010. 22:11h.

La unitat es trenca

Les formacions del tripartit i CiU no aconsegueixen una postura unitària sobre l'Estatut

La unitat es trenca

El president de la Generalitat, José Montilla, amb el president de CiU, Artur Mas; el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, al Palau de la Generalitat (foto: ACN / Pere Francesch)

La cimera que les formacions del tripartit i CiU han fet a la tarda d'aquest dijous per unificar posicions en defensa de l'Estatut, retallat pel Tribunal Constitucional, ha acabat sense aconseguir un acord, després que Artur Mas hagi abandonat la reunió.

Inicialment, van començar la reunió, al Palau de la Generalitat, el president, José Montilla; el president de CiU, Artur Mas; el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera.

L'objectiu era aconseguir una posició comuna que s'aprovés en el ple extraordinari del Parlament. Aquesta posició unitària s'havia de plasmar en una proposta de resolució per a ser presentada al debat sobre l'estat de la nació al Congrés dels Diputats.

No obstant això, quan els dirigents portaven més d'una reunits, Artur Mas ha abandonat la reunió, considerant que el tripartit havia de plantejar una proposta, i CiU donaria el seu suport posteriorment, una posició que rebutgen el PSC, Esquerra i ICV.

En una conversa informal després de la reunió, Mas ha explicat que la seva decisió té un doble objectiu. D'una banda, posar les coses fàcils per no crear conflictes i, de l'altra, forçar una posició comuna del Govern perquè finalment aquest divendres es voti una resolució unitària al Parlament.

Mas ha assenyalat que CiU està disposada a votar un acord del Govern sense posar condicions. D'aquesta manera, trasllada tota la pressió al tripartit perquè aquest divendres es pugui votar una resolució al Parlament. Si no és així, abans de les dues de la tarda, quan acabi el termini per presentar resolucions al debat de l'estat de la nació al Congrés, CiU presentarà la seva pròpia proposta.

De la seva banda, els tres socis del Govern han lamentat el "tacticisme" de CiU, i volen una proposta a quatre bandes, per la qual cosa rebutgen la postura d'Artur Mas, recordant que ha de ser una proposta dels grups parlamentaris, i que no ha de ser el Govern qui proposi la resolució.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Ben, Reus, 16/07/2010 - 11:52

És una foto dels perdedors, dels covards o dels vividors?

#11 Anna, Barcelona, 16/07/2010 - 09:45

Fixeu-vos en les carpetes dels partits que porten a la mà. En ple Pati dels Tarongers no saben si van al Govern, si vénen del partit... tant se val. És el que hi ha.

#10 Fotem-los al carrer, Barcelona, 16/07/2010 - 08:43

Jugada genial de CiU que sap que serà molt dificil que el tristparit vagi unit

#9 marc, Lleida, 16/07/2010 - 08:28

Doncs ara tocaria fer una manifestació en contra de la classe política. És vergonyos! Ho tinc clar, votaré en blanc!

#8 roca, reus, 16/07/2010 - 08:20

SOU PATETICS, sento vergonya aliena,
nomes us queda llepar el cul al PSOE. a cagar