Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2018. 18:05h.

La vaga de metges enxampa la consellera de Salut de baixa

Soraya va fer només dues setmanes

La vaga de metges enxampa la consellera de Salut de baixa

Alba Vergés

La vaga de metges per reclamar millores assistencials i laborals coincideix amb el fet que la consellera de Salut, Alba Vergés, es troba de permís de maternitat. La titular del ram va formalitzar la baixa a principis d’octubre, tal i com es recull al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) del dos d’octubre, i té la intenció de complir amb els quatres mesos de permís que estableix la llei.

Vergés manté la seva baixa maternal d’acord a la llei i ha delegat les seves competències en el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; i la secretària general de Salut, Laura Pelay. Aragonès assumirà les funcions que només poden exercir els consellers com la participació al Consell Executiu o la signatura per a determinats assumptes. Tanmateix, Pelay s’encarregarà del procediment administratiu del Departament, com ara la formalització i autorització de convenis.

La postura de la consellera de Salut contrasta amb la que va mantenir l’exvicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va decidir renunciar els 42 dies de baixa que atorga la llei després del part per recuperar la seva agenda política. Així doncs, Santamaría va participar en el míting final de Mariano Rajoy de la campanya electoral de 2011, gairebé deu dies després de donar a llum. A més, també va coordinar el traspàs de poders entre els ministres entrants del PP i els sortints del PSOE.

Per altra banda, ERC va escollir com a consellera de Salut una persona sense cap experiència professional ni formació acadèmica en l’àmbit sanitari. Vergés, segons el seu CV oficial, és llicenciada en Economia per la UB i Enginyera tècnica en Informàtica i Gestió per la UOC.

De la seva trajectòria professional, es destaca que va treballar com a administrativa a la Delegació del Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona a l'Anoia; com a cap d'Administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d'Igualada; i com a programadora júnior al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació en el desenvolupament d’un software de gestió de botigues de roba.

metges.jpg

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 botifler1914, Sinitaca, 27/11/2018 - 12:14

Cara de tractoriana ya tiene la pobre.
Espero que su bebe crezca feliz, bien alimentado seguro.

#12 Nonzombie walker, País de bandereras, 27/11/2018 - 11:57

Amb aquest article, has despertat a twitter a una bona horda d'indepes indignats (i frustrats, pel que es percep). I això que no dius enlloc que la consellera hagi fet res dolent. Però més d'un/a ho relaciona amb que surti perdent per curriculum i per comparació amb altres polítics per invocar als dimonis i treure la creu de l'insult. Magistral

#11 El Sifoner, Castelló, 27/11/2018 - 11:00

Que se han confundido, que hay que ir a manifestarse a Waterloo, frente el Palacio de la RC. Allí el comodoro Puigdemont, les recibirá y cambiara la política sanitaria de la Generalitat seguro.

#10 Tabarnés puro, Barcino, 27/11/2018 - 10:09

No seré yo quien critique que las madres y padres tengan bajas largas para estar y atender a sus hijos en esa etapa. Prefiero que la teta pública se dedique a eso que no a amamantar inútiles que no saben hacer la o con un canuto. Por otra parte, con el chiste siniestro de gobierno regional que tenemos la ausencia de la consejera ni se notará.

#9 Sergi, bcn, 26/11/2018 - 23:13

Entre la vaga y la "vaga" , estamos apañaos..