Publicitat
Política · 2 de Març de 2017. 22:07h.

La vaga posa a prova la gestió de Demòcrates a Universitats

El Parlament va aprovar una rebaixa del 30% de les taxes dins els preus universitaris

La vaga posa a prova la gestió de Demòcrates a Universitats

Manifestació d'estudiants

Les vaga d’estudiants convocada aquesta setmana pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans està posant a prova la gestió que està fent Demòcrates a la Generalitat. Els joves demanen una reducció de les taxes universitàries i són precisament dos dirigents d’aquesta formació els que estan al capdavant del departament que les gestiona. Es tracta del secretari d'Universitats de la Generalitat, Arcadi Navarro (membre fundador del partit), i la secretària general del Consell Interuniversitari , Mercè Jou (exdiputada d’Unió i que va concórrer a la llista de JxSí).

Els estudiants reclamen que s’apliqui una moció aprovada al Parlament l’abril de l’any passat on s’instava al Govern a rebaixar les taxes en un 30%. El text, que va ser presentat per Catalunya Sí que es Pot i aprovat per tots els grups a excepció de Junts pel Sí, recordava que els preus s’havien incrementat un 67% l’any 2012.

En declaracions a TV3, Navarro ha assegurat aquest dijous que l’Executiu català no baixarà les taxes perquè no beneficiaria als estudiants “que ara mateix tenen una ajuda”. El dirigent demòcrata afegeix que no volen “baixar les taxes a les rendes més altes d’aquest país perquè poden pagar-se perfectament els estudis universitaris”.

Els estudiants que han convocat la vaga denuncien que la seva “és una demanda que podem considerar mínima, però que entenem necessària per començar a revertir l’efecte de les polítiques dels últims anys: una pujada de fins a un 143% del preu de les matrícules”, denuncien els universitaris.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans també assegura que “el sistema de beques, que es desplega després de la pujada del 67% de les taxes, no es una mesura que solucioni els problemes d’accés a la universitat”.

Arcadi Navarro (foto: TV3)

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Aurora, Barcelona, 03/03/2017 - 16:55

Arcadi Navarro dimissió