Política · 10 de Juliol de 2008. 21:11h.

La Vanguardia, 1 - Bolaño, 0

El cap de premsa de Montilla plega el dia de la filtració sobre Baltasar

La Vanguardia, 1 - Bolaño, 0

Antoni Bolaño, director general de Comunicació de la presidència de la Generalitat de Catalunya

El director general de Comunicació de la presidència de la Generalitat de Catalunya, Antoni Bolaño, ha dimitit, i en l'origen d'aquesta dimissió hi ha el diari La Vanguardia, un diari amb què Bolaño ha tingut una relació tempestuosa. La tensió entre el diari de Javier de Godó i el cap de comunicació de Montilla va transcendir a l'opinió pública quan el diari va revelar les amenaces que Bolaño va dirigir al cap d'informació política, Jordi Barbeta.

Aquell assumpte no es va arreglar mai. Evidentment, la direcció de La Vanguardia no va oblidar l'actitud del cap de premsa del president de la Generalitat. Però al mateix Montilla tampoc no el convencia totalment l'estil brusc i excessivament directe de Bolaño en les seves relacions amb els mitjans. Montilla prefereix la discreció, no li agrada el soroll. I menys, amb el primer diari de Catalunya. A més, no és el mateix la relació amb la premsa de l'Ajuntament de Cornellà, que la Generalitat de Catalunya.

El fet real és que les relacions de la Generalitat amb La Vanguardia no han millorat substancialment des de l'incident entre Bolaño i Barbeta. Ara, el diari de Godó ha publicat que Joan Saura li ha dit a Montilla que vol destituir el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, d'ICV.

Montilla -i Saura- té el convenciment que Antoni Bolaño és qui ha proporcionat la informació a La Vanguardia, probablement en un intent de reconciliar-se amb el diari, o per altres raons, segons fonts consultades per e-notícies. El cas és que al Palau de la Generalitat, s'ha considerat aquest assumpte com la gota que ha desbordat el vas. I Bolaño ha hagut de tirar la tovallola.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Esteve, Manresa, 11/07/2008 - 13:24

Dimitir? En el diccionari de la menjadora-tripartit aquest verb només s'aplica als altres. Carmel: "paguen justos per pecadors". El "just", al cap de quatre dies, colocat a un altre lloc. Una comèdia. Daquesta colla de farsants no ens podem creure res.

#9 Miquel Mouse, Disnilandia, 11/07/2008 - 11:23

Mira, marxem, Toni, marxem.

#8 R., Barcelona, 11/07/2008 - 09:36

No em crec que la seva dimissió es degui a això. Ben mirat, és una persona de la màxima confiança de Montilla i caldria quelcom més greu per fer-lo plegar. N'ha fet de més grosses i ha continuat al càrrec, no?

#7 Jordi, Barcelona, 11/07/2008 - 08:32

No quadra. Això de què Bolaño es vulgui fer "l'amic" no s'ho creu ningú. Als catalans ens calen moltes explicacions sobre què està fent el tripartit, des de Jordi Barbeta fins a Antoni Bassas...

#6 Josep, Catalunya atracada pels filesos del Tripartit-PSOE-ESPANYA, 11/07/2008 - 07:14

Les rates feixistes del tripartit no caven dins el cau del Montilla; la corrupció generaltizada cada dia augmenta, com diu el molt carota Carod, mans brutes, i l'atur supermilionari que han creat es molt sucós; TRIPARTIT DE LLADRES, TRIPARTIT DE FEIXISTES