Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2020. 09:21h.

La Vanguardia, a favor dels indults

El director demana que "puguin estar el més aviat possible a casa seva"

La Vanguardia, a favor dels indults

Carlos Godó i Artur Mas en una foto d'arxiu

La Vanguardia s'ha mostrat partidària d'indultar els dirigents independentistes condemnats pels fets del procés per tal de tornar a la "normalitat política" en l'edició d'aquest dissabte, l'endemà que el Suprem revoques el tercer grau als dirigents independentistes condemnats pels fets del procés. El diari titula en la portada que 'El cop de porta judicial a la sortida dels presos deixa només la via política'.

El director del rotatiu del grup Godó, Jordi Juan, en el seu article a la plana dos, creu que el president espanyol Pedro Sánchez té ara "un nou repte" i conclou l'escrit desitjant que "tant de bo encerti i els líders independentistes puguin estar el més aviat possible a casa seva".

La Vanguardia, en l'editorial 'Tercer grau revocat', malgrat admetre que els condemnats van pretendre "violentar l'ordre legal" manifesta que "tot això pertany ja al passat" i que "la prioritat és ara trobar una sortida a la crisi que ens acosti a una relativa normalitat política".

"La permanència a la presó dels condemnats en el judici del procés hauria d'abreujar-se al màxim, en la mesura que això sigui possible" reclamen des del rotatiu del grup Godó, que consideren que l'empresonament dels presos independentistes "és un factor de distorsió i rancúnia en el dia a dia de la política".

L'editorial conclou assegurant que "tots els factors de distensió que puguin introduir-se en l'escena política catalana seran benvinguts". "La llei segueix el seu camí. La política, el seu. Però cal no oblidar que aquests i altres àmbits socials estan al servei de la convivència. I que és el seu assoliment -en aquest cas, la seva recuperació- el que abans de res ha d'il·luminar la tasca de tots els ciutadans tenen vocació política o responsabilitat pública" apunten.

El Tribunal Suprem, en la resolució que va emetre aquest divendres en la qual denegava el tercer grau als dirigents independentistes condemnats, va destacar que no van ser condemnats per "la seva ideologia independentista" sinó per uns "fets provats".

L'alt tribunal va exposar que "les idees de reforma, fins i tot ruptura, de el sistema constitucional no són, per descomptat, delictives". "La seva legitimitat és inqüestionable, està fora de qualsevol dubte. El pacte de convivència proclamat pel poder constituent no persegueix el discrepant. Empara i protegeix la seva ideologia, encara que aquesta atempti als pilars del sistema", van afegir els magistrats.

El TS també va indicar que "en els fets declarats provats i en la seva fonamentació jurídica es troben les claus per explicar la gravetat dels fets sentenciats i el seu efecte demolidor per a la convivència democràtica. La seva detinguda lectura descarta qualsevol fallida del principi de proporcionalitat".

portadavan.jpg

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#30 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 06/12/2020 - 17:57

La Vanguardia siempre abriéndose de piernas para el pagano de turno, como hace 80 años

#28 Tirant, Bcn, 05/12/2020 - 21:31

Qui paga, mana.

#27 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 05/12/2020 - 20:10

La Vanguardia ya no es Vanguardia. Es Retaguardia. Está alejada del frente y bien protegida monetariamente por el poder local.

#26 Sergi Sergio, Barcelona, 05/12/2020 - 19:00

LV como siempre, no sea que le bajen las subvenciones, que son varios millones de euros, a hacer el paripé habitual de costumbre. Siempre con el que manda, no morder la mano del que te da de comer, de tanto en tanto alguna critica suave, con la boca pequeña y misión cumplida.

#25 Plebeyo ilustrado, Barcelona, 05/12/2020 - 16:42

Aunque es una errata, nunca mejor dicho lo de TÍTULO MOBILIARIO, habida cuenta de que lo único que parece interesarles es salvar sus muebles. Lo de la nobleza y grandeza de España entiendo yo que ha de ser otra cosa. Viva el rey y qué cruz tiene el pobre de tener que soportar a estos "nobles".