Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2021. 08:24h.

La Vanguardia pressiona amb els indults

Jordi Juan: "El millor seria que els presos gaudissin ja d'una llibertat plena"

La Vanguardia pressiona amb els indults

El director de La Vanguardia, Jordi Juan, ha manifestat que els dirigents independentistes condemnats pels fets del procés haurien de "gaudir ja d'una llibertat plena", ja que la seva situació "és un problema per a tots". El director, en un article de la plana dos titulat 'Els indults i la DUI', considera també que "la seva participació en la campanya electoral és una bona notícia".

"Cada dia que passa sense que la situació dels presos independentistes catalans se solucioni és un problema per a tothom. La seva participació en la campanya electoral és una bona notícia i un senyal de normalitat que contribueix a asserenar els ànims en l'agitat clima polític català. El millor seria, segons la nostra opinió, que gaudissin ja d'una llibertat plena" apunta Juan en l'article.

"El Govern espanyol sembla que també ho veu així, i no tardarà molt de temps a aplicar els indults. Des d'una perspectiva de lògica política, l'Executiu de Pedro Sánchez vol esperar a veure com acaba el 14-F abans d'activar el botó nuclear que suposen els indults" explica el director del rotatiu.

Jordi Juan també fa referència a les declaracions del ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, que va recórrer ahir a la situació dels presos independentistes catalans per defensar-se de l'empresonament de l'activista rus Aleksei Navalni i lamenta que "aquesta polèmica no és bona per a la imatge exterior d'Espanya".

"La carpeta catalana és un problema, com es va evidenciar ahir en la crisi amb Rússia, i ha de ser resolta amb sentit comú de les dues parts, no només d'un. Per això és tan important el resultat del 14-F" assenyala.

L'article del director del rotatiu es troba just abans de la crònica on s'aborda la polèmica d'aquest divendres entre Espanya i Rússia arran d'unes declaracions de l'alt representant de la UE per a Política Exterior, Josep Borrell, sobre l'empresonament d'un opositor rus.

L'alt representant de la UE per a Política Exterior, Josep Borrell, va reclamar aquest divendres durant la seva visita a Moscou l'alliberament de l'opositor Alekséi Navalni, a qui el Tribunal Municipal de Moscou va anul·lar aquesta setmana el règim de llibertat provisional. "Per descomptat hem parlat del cas de Navalni i sobre la gent detinguda en les manifestacions", ha assenyalat Borrell.

El titular d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, va replicar afirmant "els líders independentistes catalans estan a la presó per organitzar un referèndum, una decisió que la justícia espanyola no ha revocat malgrat que tribunals d'Alemanya i Bèlgica hagin fallat en contra".Lavrov va manifestar que són "decisions judicials motivades políticament".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#26 pregunto yo, Tarragona, 08/02/2021 - 12:35

¿Qué intereses ocultos tendrá este panfleto del régimen como para insistir tanto en este tema ?

#25 M, Sabadell, 07/02/2021 - 13:46

Es inconcebible hablar de indultos para quien ni los quiere ni los ha pedido.
Sería de cachondeo que se les concedieran los indultos y lo volvieran a hacer, ¿ cómo quedaría de ridículo el gobierno que los hubiera concedido?

#24 Ojotuerto, Calafell.TAB, 07/02/2021 - 12:34

Jordi Juan vete a Vich, allí lo tienes to pagao

#23 manu21, DIJON FRANCE, 06/02/2021 - 20:52

Sí, señor, debería salir de la cárcel por haber burlado las leyes, haber destruido familias enteras, haber llevado a Cataluña a la quiebra Por qué porque son políticos
Y los los delincuentes? los asesinos, los violadores, que también han burlado la ley también deben tener el mismo derecho a ser libres NO?
O los políticos están por encima

#22 Neferu, Barcelona, 06/02/2021 - 19:15

La Vanguardia haciendo méritos para mantener la subvención.Por eso dejé de comprarla cuando empezó a venderse al procés. No puedo entender que el director diga lo que dice sabiendo que los golpistas proclaman que lo volverán a hacer. El día que le falte la subvención. Sr Juan, ya veremos cómo y dónde termina L. Vanguardia