Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2014. 22:18h.

La Vanguardia pressiona pel diàleg

El diari del grup Godó intenta reobrir la tercera via

La Vanguardia pressiona pel diàleg

Portada de La Vanguardia d'aquest diumenge

El diari del grup Godó -ara dirigit per Màrius Carol- ha assumit un paper capdavanter en la intenció que le Govern de CiU i el del PP reobrin el diàleg abans de la consulta com ha quedat palès aquest cap de setmana. Dissabte obria la secció de política amb un “Mas i Rajoy decideixen obrir el diàleg en les properes setmanes” malgrat que ni l’un ni l’altre han mogut peça obertament.

“La distància formal que en les últimes ocasions semblava impedir que hi hagués una reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy va trobar ahir -afirmava la crònica- una dosi de sentit comú en els dos presidents, que van reconduir el despropòsit de la situació creada i van decidir obrir el diàleg en les properes setmanes”.

“Conscients l’un i l’altre -continuava- que els problemes que els enfronten en aquests moments només poden resoldre’ls dialogant, van optar per tallar la falsa discussió sobre qui havia de prendre la iniciativa per fixar una reunió i van posar fil a l’agulla a fi de fer-la possible”.

En canvi, el diari donava aquest dissabte un cop de mà al Palau de la Generalitat i donava per fet que Rajoy ha de fer front a la qüestió catalalna. “Si reconèixer les dificultats és un pas important i necessari per superarles, es podria dir que Mariano Rajoy va avançar en positiu quan ahir, hores després de parlar ‘cordialment’ per telèfon amb el president Artur Mas per quedar per veure’s aviat, es va referir en aquests termes al conflicte entre els dos governs”.


Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 BEJOTA, bcn, 14/07/2014 - 13:22

Les dades desmenteixen Homs.

Cau la inversió estrangera a Catalunya.
Durant el primer trimestre, la inversió estrangera cau un 51% respecte al mateix període de l'any anterior.

#7 Casper, Bcn, 14/07/2014 - 12:48

Rajoy lo que tiene que hacer es aparentar diálogo siempre y cuando Mas no renuncie al referéndum, y mantenerse firme. La firmeza llevará a buen puerto este asunto. Se pudrirá. Los rabiosos de la Tribu no son tantos, la gran mayoría se sienten presionados o han caído en la moda del independentismo.

#6 ambaixadorCAT, UK, 14/07/2014 - 11:15

em fa molta gràcia el discurs de rajoy :"estamos abiertos a dialogar de todo, menos de la consulta", així sr Rajoy què vol, parlar de futbol amb en Mas? El que hauríen de fer és quedar per començar a negociar el repartiment d'actius i passius quan surti si-si a la consulta.

#6.1 Casper, Bcn, 14/07/2014 - 12:50

Sr. embajador de la Tribu, los que odiais a España y lo español de manera rampante sois una minoría. Odiosos siempre habrán en todas partes. Simplemente con un NO como un pan de kilo es suficiente para terminar con tanto cuento. Que sois unos cuentistas, ala a mocarse.

#5 Zambui, Bcn, 14/07/2014 - 09:52

Rajoy es veura obligat a dialogar perque li estàn fallant els altres recursos: amenaces, ningú ja fa cas, guerra bruta, desmoralització, etc...

#5.1 Casper, Bcn, 14/07/2014 - 12:52

jajajaja siempre con el autoengaño a cuestas, pero si solo sois un 2% del electorado en España. Sois muy canijos para suponer un peligro. Por favor, mira que sois sobérbios. Ala ala tómate una tila.

#4 Adéu-siau , Barcrlona, 14/07/2014 - 07:40

No m'interessa per res el que diu La Vanguardia.Gràcies a Internet i el món digital en podem prescindir totalment.

#4.1 ambaixadorCAT, UK, 14/07/2014 - 11:17

de totes maneres és trist que un diari suposadament català central com la Vanguardia ara s'hagi radicalitzat contra la independència.