Publicitat
Política · 11 d'Agost de 2019. 12:25h.

La Vanguardia qüestiona Público

La teoria de la conspiració es basa en un informe anònim

La Vanguardia qüestiona Público

La Vanguardia ha publicat aquest diumenge que el document amb el qual el diari Público es va basar per informar de la teoria de la conspiració sobre la possible vinculació entre l'imam de Ripoll -líder de la cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils- i el CNI és un "informe fantasma" que barreja fets provats amb hipòtesis i que no està signat. El rotatiu revela que "les informacions sobre els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils que apunten l'existència de connivència entre els serveis d'intel·ligència i els terroristes es basen en especulacions d'un informe fantasma".

El diari del Grup Godó desvela que l'informe amb el qual es van nodrir les informacions en les quals es manifestava que l'imam de Ripoll era un confident del Centre Nacional d'Intel·ligència és "un document sense firma" que admet a l'enunciat que "el present escrit pretén donar proves i indicis".

El rotatiu explica que altres mitjans van declinar publicar aquelles informacions en no atorgar-li credibilitat però que el diari Público l'ha adaptat "estrictament al seu fil argumental" fins al punt d'arribar a copiar fins a set vegades paràgrafs de l'informe, "atribuint-se'ls com a propis o com a resultat d'una suposada investigació sense aportar confirmació dels fets o proves que efectivament haguessin verificat que el mitjà els publiqués".

El diari explica que no va existir cap investigació periodística que verifiqués l'informe i que "simplement es va copiar sense que consti aportació del mitjà de comunicació".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 11/08/2019 - 17:27

El diario Público lo fundó Roures, hace falta decir más?

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/08/2019 - 14:03

"TV3 pago 140.000 euros a la productora de Roures por una trilogia sobre el proces'"

elmundo 12-4-19

307 milions de pressupost, 2.312 persones en nomina(82% mes que T5)amb un salari mitja de 49.200€ anuals. I el Roures sempre ha sigut un fervent defensor que a Dinamarca del Sud no s´arriba amb cicaterias

I la decencia no ha fet mai ric a

#2 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 11/08/2019 - 13:50

L'imam de Ripoll tenia una clara intenció criminal, expressada en els videos pels mateixos terroristes. Potser darrera les violacions grupals també hi ha imams, en origen i/o destí, aleccionant menas per infondre la por a la societat i especialment les dones aprofitant la impunitat que la llei del Menor, a la pràctica, els atorga.

#1 Carlos B, Bolonia, 11/08/2019 - 13:11

Si eso es cierto, a Público le debería caer una demanda millonaria por difamación y por mala praxis periodística. La censura es condenable, pero intoxicar con mentiras (o peor aún, medias verdades, pues siempre meten algún dato real para que parezca que lo demás es cierto) es mucho peor. ¿Te enteras Roures? Deja de intoxicar...

#1.1 ALLEMAN STOLBERG, TORTOSA, 11/08/2019 - 15:35

Te diran q es libertad de expresion. Que mal me saben a mi edad dar la razon a millan astray