Publicitat
Política · 19 de Desembre de 2012. 09:39h.

La Vanguardia s'allunya de Mas

El diari critica l'"incomprensible cessió" de CiU davant una ERC "que no pot ser el millor aliat"

La Vanguardia s'allunya de Mas

Portada de La Vanguardia

La Vanguardia, en la seva portada, opta per un titular crític amb CiU i el president de la Generalitat pel pacte amb ERC, després d'un període en què la capçalera de Godó s'apropava a tesis més sobiranistes. "Mas cedeix davant Esquerra per garantir-se el Govern".

Aquest titular és similar al de diaris com El Mundo o l'ABC, tot i que mentre aquests opten pel verb "rendir-se" La Vanguardia ho fa pel verb "cedir". El director del diari, Javier Antich, també es mostra crític amb Mas en el seu article d'opinió.

Antich considera que "les presses no són bones" i assegura que l'acord entre Mas i Junqueras queda "lluny de les expectatives que els ciutadans catalans van expressar a les urnes" i "no reforça el lideratge" del president de la Generalitat. El periodista alerta que la federació nacionalista s'allunya de "les classes mitjanes" que tradicionalment li donen suport i conclou que "el preu pagat per Mas em sembla excessiu".

Les dues editorials del diari també són critiques amb el Govern: "Dubtes raonables del pacte" i "un impost inadequat". En la primera critiquen "l'incomprensible cessió" de CiU davant ERC i recorda "la fragilitat política" dels republicans. "El principal repte és l'econòmic" -afegeixen- "i per això Esquerra no pot ser el millor aliat".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#33 ramon, barcelona-c, 21/12/2012 - 09:49

El grup "Godo" , 8TV molt ,treballa contra una Catalunya sobirana perque cada dia mes representa uns interessos económics espanyols , perque els catalans jugan poc . Aquest diari prefereix un poble claudicant sense dignitat subordinat i residual i s'aprofita de una part de catalans que no sabenres

#32 BEJOTA, BCN, 20/12/2012 - 19:57

SR. CONDE:¿CÓMO PERMITE QUE BELÉN ESTEBAN-PERDÓN ,PILAR RAHOLA-ESCRIBA MENTIRAS HISTÓRICAS EN SU DIARIO ?(YA VAN DOS VECEN QUE HA ESCRITO QUE EN 1714 ,CATALUÑA PERDIÓ SU INDEPENDENCIA.)

#31 Anna, Barcelona, 20/12/2012 - 17:42

Segons vaig llegir a El Mundo, fa un mes aproximadament, el rei va trucar personalment al comte de Godó tot recriminant-lo. A més a més, va sortir adjunt, en 4 o 5 fulls comentaris despectius del comte de Godó.

#30 Cadira Buida, Barcelona, 20/12/2012 - 12:26

Amb totes les pressions que està rebent per aturar el procés de part dels seus "antics col·legues" (vegi's patronals i grans empresaris que fan negoci a Madrid), ell tira pel dret.
Aquí s'explica molt bé:

http://cadirabuida.wordpress.com/2012/12/20/el-valor-de-ser-valent/

#29 españaensrobacadadia52, barcelona, 19/12/2012 - 21:51

La meva enhorabona al president Mas i a Oriol Junqueras. No defalliu. El poble no us deixará sols. Per més que alguns ho pensin o creguin que el procés es pot frenar aixó no hi ha res que ho aturi. Visca Catalunya lliure d'Espanya. Adéu. Marxem!!!!