Publicitat
Política · 30 de Març de 2017. 18:45h.

La venjança d’Unió

UDC trenca amb CDC a Vilanova i deixa el govern penjant d'un fil

La venjança d’Unió

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; i el primer tinent d'alcalde, Juan Luis Ruiz

El govern municipal de Vilanova i la Geltrú (Garraf) ha quedat en una situació molt delicada després que els dos regidors d’Unió, Ariadna Llorens i David Montes, hagin decidit trencar el grup municipal de CiU i sortir de l’equip de govern, que ara conformen CDC i el PSC. Això deixa el govern amb només nou regidors d’un total de 25.

Llorens i Montes han argumentat la seva decisió per la “manca de rumb” del govern local i han acusat l’alcaldessa, Neus Lloveras, i la resta de membres d’actuar “amb opacitat i manca de comunicació”. Els dos regidors s’han mostrat crítics amb l’acord que el govern ha arribat amb el PP i C’s per aprovar el pressupost, dient que no en van tenir constància fins a la mateixa votació al ple.

Llorens i Montes es van presentar dins el grup municipal de CiU, on s’havien mantingut tot i la ruptura entre CDC i Unió a escala nacional. Ara trenquen el grup de CiU i passaran a l’oposició com a regidors no adscrits. Aquesta decisió deixa el grup convergent amb només quatre regidors, passant de ser la primera força del plenari a la tercera, per darrere del PSC i la CUP.

L’alcaldessa, Neus Lloveras, s’ha mostrat sorpresa per la decisió dels dos regidors, i ha negat algunes de les acusacions fetes pels regidors d’Unió, com ara que no coneguessin el pacte amb el PP i C’s pel pressupost. Tot i això, tant Lloveras com Juan Luis Ruiz, del PSC, han mostrat la seva voluntat de seguir treballant per la ciutat i han demanat responsabilitat a tots els regidors per no paralitzar el consistori.

Però des de la CUP ja han anunciat que buscaran una alternativa de govern, ja que no veuen l’actual executiu de nou regidors amb legitimitat. La formació 'cupaire' apunta a un possible acord entre la CUP (5 regidors), ERC (4 regidors) i Som VNG (2 regidors), partits amb afinitats ideològiques, que suposaria un govern d'onze regidors, superior a l’actual. Amb tot, per fer una moció de censura cal la meitat més un dels regidors, amb el qual necessitarien el suport del PP i C’s per dur-la a terme.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 A. Romero, Sant Pere de Ribes, 31/03/2017 - 07:02

la casa comú, l'esquerra autèntica, etc.. por las causas que fueren y son si aún existen, harán que se disuelvan como un azucarillo si los resultados del CEO se cumplen.

#11 A. Romero, Sant Pere de Ribes, 31/03/2017 - 07:01

por el pueblo). La independencia, los cambios sociales, los cambios de liderazgo, la corrupción han hecho cambiar el rumbo a muchos partidos. Algunos de ellos,

#10 A. Romero, Sant Pere de Ribes, 31/03/2017 - 07:00

miembros e integrantes, destacados o de base, han pretendido hacer de la política el modus vivendi por encima de todo (por mucho que vociferen que lo hacen pel poble-

#9 A. Romero, Sant Pere de Ribes, 31/03/2017 - 06:59

sin pensar en nadie en particular por mucho que nos venga alguién a la mente imaginativa como del resto de partidos o formaciones, que se han disuelto y sus

#8 A. Romero, Malgrat de Mar, 31/03/2017 - 06:58

el traje, todo acorde con el Restaurant donde disfrutar de buenas viandas regadas con buenos caldos. Esto es aplicable a los ex-Unió que fundaron otras formaciones