Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2021. 16:00h.

La violència se'ls hi gira en contra

Sàmper condemna ara la "violència pura i dura" però oblida la batalla d'Urquinaona

La violència se'ls hi gira en contra

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha condemnat els aldarulls d'aquest dissabte al vespre a Barcelona i els ha titllat de "violència pura i dura", recalcant que aquests actes violents "s'han de separar del que és el dret a manifestació". La posició de Sàmper, però, contrasta amb la lleugeresa amb la qual l'independentisme va criticar els actes violents durant les protestes en contra de la sentència contra els dirigents independentistes pels fets del procés.

"El risc que vam veure a Vic, el que es va viure ahir amb un agent de Guàrdia Urbana, el risc potencial que hi va haver la setmana passada amb aquest probable incendi que arribava a l'alçada d'un segon pis d'un bloc de l'alçada de l'Eixample, això és violència pura i dura i s'ha de separar del que és el dret a la manifestació" ha manifestat aquest diumenge el conseller d'Interior.

samper.jpg

Durant la setmana de protestes per la sentència del Suprem en contra dels dirigents independentistes es van produir multitud d'enfrontaments entre manifestants i cossos policials, que van arribar al màxim exponent amb "l'aturada de país" el 18-O de 2019. Aquella jornada va estar marcada per la violència entre manifestants i els antiavalots de la Policia Nacional que durant hores van convertir la Via Laietana i la plaça Urquinaona en una batalla campal, en la que va ser la jornada més violenta d'aquella setmana.

La postura de Sàmper també contrasta amb la que va mostrar el Govern amb les protestes que va protagonitzar l'independentisme després de la sentència del Suprem, amb aldarulls al carrer, talls de carreteres i enfrontaments amb els cossos policials. L'aleshores president de la Generalitat Quim Torra, que en la commemoració del primer aniversari de l'1-O va animar els CDR a apretar, va trigar 48 hores a condemnar la violència i els disturbis registrats a Catalunya i va fer atribuir la violència a "grups d'infiltrats".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Borracho de Tabarnia, BARCELONA, 01/03/2021 - 23:13

No sentiende como ejta jente pue actuá asing endepué de la savia y juhta sentensia contral rapiro ese que insulto a nuejtra egemplá monarquia, honrá y birtuosa. Viva Tamburnia!..., no Telarnia eso.

#14 bejota, bcn, 01/03/2021 - 11:43

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse. Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han cons

#13 Desencisat , La Beguda Alta (Masquefa), 01/03/2021 - 10:43

Tal faràs, tal trobaràs.

#12 Estenuación , Castelldefels, 01/03/2021 - 07:33

competencias adquiridas, capacidades desarrolladas, aptitudes y actitudes.
Y así nos va y nos irá, a la par como se irá de madre las manifestaciones si no se pone fin al libertinaje.

#11 Estenuación , Castelldefels, 01/03/2021 - 07:32

demanda por parte de los empleadores, personas bien formadas sin demanda interna que emigran, persona bien formadas con relativa demanda interna que van tirandillo y personas o sin demanda de lo que han estudiado o sin estudios por lo que poca demanda dada su cualificación.
Todos los políticos quieren que se titulen, independientemente de las