Política · 21 de Juliol de 2009. 14:30h.

La xiulada de Mestalla no serà jutjada

El jutge ho considera "llibertat d'expressió i no pot considerar-se difamatori, injuriós o calumniós"

La xiulada de Mestalla no serà jutjada

Un moment de l'esbroncada

El jutge Santiago Pedraz ha rebutjat tramitar una querella contra les organitzacions independentistes Catalunya Acció i Esait per la xiulada a l'himne nacional en la final de la Copa del Rei de futbol entre l'Athletic de Bilbao i el Barcelona a l'estadi valencià de Mestalla el passat 13 de maig.

L'Audiència Nacional considera que procedeix "inadmetre" a tràmit la querella de la Fundación para la Defensa de la Nación Española (DENAES) perquè "els fets denunciats no poden ser constitutius d'un delicte d'injúries al Rei, apologia de l'odi nacional o ultratge a Espanya".

Segons el parer de Pedraz, "la xiulada efectuada durant l'arribada del Rei, durant la interpretació de l'himne nacional, així com la col·locació de pancartes amb el lema 'Good bye Spain'", estan emparades per la llibertat d'expressió i no poden considerar-se difamatòries, injurioses o calumnioses".

Tampoc creu que "propugnin l'odi nacional o ultratge a la Nació, no sent mereixedores de retret penal, tenint a més en compte el principi d'intervenció mínima".

El president de DENAES, Santiago Abascal, va presentar en persona aquesta querella a l'Audiència Nacional el passat 25 de juny i va denunciar que les dues organitzacions independentistes -plataformes en favor de l'oficialitat de les seleccions esportives basques i catalanes- van ser promotores de la xiulada que es va produir en el moment que sonava l'himne nacional.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Talleferro, Llivia, 22/07/2009 - 14:52

Miquel: no barregis l'alcohol amb les pastilles. Sabia que hi han valencians curts de gambals, com a tot arreu. Pero ignorants atrevits com tu,...llegeix, estudia, informa't,...no et deixes manipular i sobre tot, no sigues RUC....

#13 Martí, Barcelona, 22/07/2009 - 12:11

Quin ridícul que han tornat a fer els fatxes de la Denaes! I quin gust saber que és legal xiular aquest imbècil del Borbó!

#12 Miquel, Valencia, 22/07/2009 - 08:32

Pues habra que poner a todas las peñas valencianistas de acuerdo y cuando venga el Barça a Mestalla, todos a cantar eso de...Tots a una, Put Cataluña!! Veis, eso tb es libertad de expresión, y no creo que a nadie le moleste, jajaja

#11 Francesc, Barcelona, 22/07/2009 - 02:34

És una bona notícia. Sobretot per a la llibertat d'expressió i per treure tremendisme a aquesta mena de sentiments col.lectius. I sí. Si és xiula l'himne català doncs què hi farem... Fins i tot m'hi afegiria (és que és lleig, la veritat)

#10 JPC, Barcelona, 21/07/2009 - 20:21

Fran, no sigui demagògic, tant us costa entendre que no es multa l´ús del castellà sinó l'absència del català. Els rètols bilingües mai no han estat multats.