Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2013. 19:18h.

L'Abat Oliba fa parlar en castellà un eurodiputat de CiU

Salvador Sedó recorda que el programa electoral de la federació nacionalista "no parla d'independència"

L'eurodiputat de CiU, Salvador Sedó, en una conferència a l'Abat Oliba, ha realitzat tota la seva xerrada en castellà després d'interrogar els organitzadors sobre en quin idioma havia de expressar-se. "En castellà, havíeu dit, no?, ha preguntat un Sedó que ha volgut remarcar que malgrat que el seu partit, Unió, "no aposta" per la independència, "la meva nació és Catalunya".

Aquesta resposta ha arribat després que un estudiant etzibés al dirigent nacionalista que en cas d'independència "no podria ser diputat europeu". "Que fotut, per començar el cap de setmana ja em deixa sense feina", ha fet broma Sedó. Aquest mateix estudiant, però, ha retret al dirigent d'Unió "el sarau que heu muntat" amb la independència. "Sembla que li fa molta vergonya declarar-se espanyol", ha lamentat.

Sedó ha replicat que "jo no vull ser espanyol com volen a Madrid que sigui espanyol. Que ens deixin votar a veure si volem ser espanyols com ells volen". Malgrat admetre que "sóc ciutadà espanyol" ha deixat clar que "no em sento espanyol en el moment que no sóc reconegut com a català". "La meva nació és Catalunya", ha sentenciat.

El polític ha reivindicat que "volem decidir el nostre futur en una consulta legal, exercir un dret democràtic". També ha admès que "des d'un punt jurídic" Catalunya quedaria fora de la UE, però ha matisat que "a partir d'aquí ve el concepte polític: podríem ser-ne membres a la setmana següent o no, perquè et pot vetar qualsevol Estat".

"No sóc capaç de dir si anirà per un cantó o per un altre", ha reconegut Sedó, que també s'ha definit com a "patriota europeu" i ha recordat finalment que "CDC tampoc no s'ha posicionat formalment a favor de la independència ni tenim un programa que parli d'això".

D'altra banda el polític d'Unió ha defensat "la importància" de les eleccions europees i ha lamentat que "Catalunya vota un 6% menys de la mitjana europea". "Vull deixar de ser un nan polític i per això és important la participació", ha assenyalat. També ha reivindicat que els eurodiputats "treballem més que altres que són aquí, pel calendari així es demostra".

Sedó, durant la conferència
Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#45 Gardener, Barcelona, 05/04/2016 - 17:18

El problema de la UAO CEU és l'inepte de Carlos Pérez del Valle. El seu fracàs personal arrossega aquesta universitat, la pitjor de Catalunya segons tots els rànquings. Per sort, s'està donant el fenomen que als professors els fa vergonya dir que hi treballen, i als estudiants que hi estudien.

#44 María, Barcelona, 31/10/2015 - 20:39

El problema de la Universidad Abat Oliba es el gran fanatismo del Sr. Javier Barraycoa. ¿Quién inscribe a sus hijos en tal universidad sabiendo que hay elementos de ese calibre?
La universidad debe transmitir CONOCIMIENTOS, pero no IDEOLOGÍA. En la Abat Oliba hay profesores que se saltan esta regla.

#40 Julia, Barcelona, 02/12/2013 - 18:27

La conferència va ser en castellà i català. A més, considerant que hi ha estudiants Erasmus, no veig el problema.

Podria començar a publicar notícies de veritat en lloc de crear articles del no res. Això no és Periodisme.

#39 Álvaro (Viva España Gloriosa), Bcn España, 01/12/2013 - 20:51

Volem un referendum que pregunti:
Vol que es destinin 280 milions a TV3 enlloc de a Sanitat? Volem botifarra i tenim dret a decidir!
Leches... ¡VIVA ESPAÑA!

#39.1 joan, bdn, 02/12/2013 - 09:09

Hi qui el molesta que hi hagi algun mitjà de qualitat de parli, escrigui i pensi en català. Els mateixos que els molestava que s'escrvís, es parlés i es pensés darrere el viva espanya de torn.

#37 tuy, libano, 01/12/2013 - 11:39

Me gustaria desde ya q ese pais q.no se siente españa deje de monopolizarnos. Estoy harto d escucharlos y q cada vez q voy al supermercado, todo es de alli, claro q generan, pero gracias a todos los españoles q hemos permitido q inviertan alli lo q necesitamos aqi tan solo para tenerlos contentos.

#37.1 joan, bdn, 02/12/2013 - 09:11

Cadascú pensi el que vulgui. Tu en Espanya i jo en Europa des de ser català. Si no quedem dá cord com ens organitzem, potser millor decdiri-ho democàticament amb els arguments que calgui (clar, ii escoltar-los, que ara ja no ens podeu prohibirque aprlem)