Publicitat

JxCat i ERC planyen l'absència de Torra

L'absent

El vicepresident del Govern, consellers i diputat de Junts per Catalunya i Esquerra han fet referència a la inhabilitació de Quim Torra com a president durant la primera sessió de control al Parlament sense ell. El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, que ha optat per ocupar l'escó reservat al número dos del Govern en comptes de la butaca del president; ha demanat a la cambra "no normalitzar" la inhabilitació de Torra.

Aragonès ha dit que "nosaltres no normalitzarem el que no és normal i no és normal que aquest país no tingui president de la Generalitat exercint en el càrrec per una pancarta al Palau de la Generalitat que demana la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Això és el que no és normal i nosaltres això no ho pensem normalitzar".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també que ha començat una resposta "denunciant la no presència del president Torra, injustament inhabilitat per defensar la llibertat d'expressió". També s'hi ha referit el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha volgut "denunciar la vergonyosa sentència que ha inhabilitat el molt honorable president Torra i que evidentment, doncs, no normalitzarem de cap manera".

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha aprofitat una pregunta de la CUP per insistir en "denunciar l'absència avui, aquí en aquesta sala de plens, del nostre honorable president Quim Torra, injustament condemnat per uns jutjats arbitraris i que l'han privat de l'exercici de la seva llibertat d'expressió".

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha lamentat "l'absència del president Torra" i ha fet seves "les paraules del ministre d'universitats Manuel Castells quan diu que és una sentència desproporcionada". "Jo afegiria que és molt inquietant pel precedent que crea. Potser d'aquí a un temps, per dir una sola paraula, podem ser inhabilitats", ha sentenciat.

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha recordat que "avui celebrem la primera sessió del Govern sense la presència del president de la Generalitat de Catalunya, el president Torra". "Ho volem posar en relleu perquè no podem, ni volem, normalitzar la repressió", ha afegit.

La diputada Aurora Madaula (JxCat) ha començat la seva pregunta al titular d'Interior fent esment a "la repressió que seguim vivint en el primer Ple sense el molt honorable president de la Generalitat, Quim Torra, inhabilitat per fer ús del lliure exercici de la llibertat d'expressió, que hauria de ser protegida en lloc de ser perseguida".

Finalment, el president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, ha assenyalat que "ara el Suprem ha liquidat la llibertat d'expressió per carregar-se el president Torra, i això no pot ser normalitzat de cap manera". "I això segur que ho sap també Felip de Borbó, que vindrà, se suposa que ara sí, divendres a Catalunya", ha conclòs en la seva pregunta al vicepresident.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Montse Quatre, Barcelona, 07/10/2020 - 19:44

Faran les rebequeries propies de canalla mal criada, pero cobrant... lo que no podràn fer es resucitar aquell satrapa que ha tingut de marxar per la porta del darrera, pero amb el somriure cinic d'aquell que s'emporta noranta-mil eurots vitalicis i tot lo que ha acumulat en el temps que ha depravat la institució a nivells mai vistos.

#3 Vicenç Pardal, Villagüevo, 07/10/2020 - 18:44

Carles Puigdemont i Casamajó! Present!
Joaquim Torra i Pla! Present!
Les tetes de la Marta tocades per les forces d´ocupació ecspanyoles! Presents!

#2 Lepero, Barcelona, 07/10/2020 - 17:59

Todos seguirán cumpliendo a rajatabla la norma de cobrar cada mes.

#1 Y por consiguiente......., Chez Fangue, 07/10/2020 - 17:07

I per no normalitzar l'absència del MHP injustament oprès per l'estat oprressor (valgui la redondància), el Parlament ha decidir no fotre ni brot, com durant tot el mandat del MHP defenestrat. L'acció (inacció) de l'absent és de evident continuïsme..