Publicitat

L'Associació Catalana de Municipis només ha difós un comunicat durant tota la crisi per l'afer Matas

L'ACM, 'tocada'

Una reunió de l'ACM, amb Matas a l'esquerra d'Esteve

El cas de l'exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis, Josep Maria Matas, ha embrutat la imatge d'aquest organisme, que només ha enviat un comunicat -el passat 14 de febrer, ara fa 10 dies- als mitjans de comunicació per donar explicacions sobre els fets, malgrat que les acusacions sobre l'alt càrrec no han parat d'augmentar durant els dies posteriors.

També ha quedat tocat el cap de Matas, Salvador Esteve, que ha trigat més de deu dies a cessar-lo, període en què ha defensat el seu segon -no en va acceptar la dimissió inicial- malgrat les diferents informacions periodístiques, que han acabat amb l'obertura de diligències per part de la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte.

Matas, president de CDC a Osona, exercia a hores d'ara com coordinador general de la Diputació, organisme presidit pel mateix Salvador Esteve. A l'alt càrrec se l'acusa de facturar mitjançant una societat de la seva propietat 900.000 euros a l'ACM.

L'ACN s'ha limitat durant més d'una setmana a guardar silenci, fet que ha permès que l'organisme quedi en entredit. En el comunicat del dia 14 va admetre que l’empresa de Matas era "una de les proveïdores de serveis entre els centenars de proveïdors que l’ACM ha tingut en els darrers anys".

Tot i això, asseguraven que "les relacions que ha tingut l’ACM amb aquesta societat mercantil s’adeqüen a la legalitat", a més de lloar la tasca de Matas, amb qui l'ACN "ha passat dels 682 ens locals de l’any 2000 als 970 ens de l’actualitat".

Deu dies més tard, Esteve ha decidit "acceptar la renúncia per deixar la institució al marge d'una polèmica que en cap cas ha de dificultar la gestió de la corporació en uns moments en què és necessària més que mai l'acció de suport als ajuntaments".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 carles, san just, 24/02/2012 - 22:27

Investigueu el tràfic d'influències de Salvador Esteve amb ajuntaments de Ciu, on el seu fill FRANCESC ESTEVE, fa assessorament juridic., amb factures de 1.800 euros mensuals, per vindre només 2 dies a la setmana.

#2 luis, barcelona, 24/02/2012 - 17:26

Diu:
A l'alt càrrec se l'acusa de facturar mitjançant una societat de la seva propietat 900.000 euros a l'ACM.
El que debe IR A LA CARCEL no es el que cobra
PERO SI DEBE IR EL QUE ALEGREMENTE PAGA
De lo contrario ´PENSARÉ
QUE ESTAN TODOS UNTADOS

#1 Ramon, Barcelona, 24/02/2012 - 15:57

Com sempre deia la meva àvia, moltes mosques maten l'ase... des de Banca Catalana a l'Auditori... i des del Palau, a Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta... ep, sense oblidar-nos del borinot de Liechtenstein.