Publicitat
Política · 17 d'Abril de 2009. 20:28h.

L'acord amb ERC divideix els Verds

Esquerra aclareix que "l'acord amb la Confederació dels Verds per a les europees és total i irreversible"

L'acord amb ERC divideix els Verds

Un cartell electoral de la Confederació dels Verds

La decisió de la Confederació dels Verds de l'Estat espanyol de sumar-se per a les pròximes eleccions europees a la coalició d'ERC, Aralar, BNG, EA i CHA ha provocat diverses divisions en aquesta organització ecologista. Fins i tot el Partit Verd Europeu (European Green Party) ha difós un comunicat en el que expressa el seu suport al candidat d'ICV, Raül Romeva.

Així mateix, algunes federacions de la Confederació, com les de Galícia, País Basc, Andalusia o Astúries, entre d'altres, han manifestat la seva disconformitat amb la signatura de l'acord entre la direcció de l'organització estatal i ERC.

Fonts d'Esquerra han manifestat a e-notícies que "l'acord amb la Confederació dels Verds per a les europees és total i irreversible". Han admès, però, que "hi ha algunes federacions que, per raons territorials, estan en contra de l'acord, com les del País Basc o Galícia", perquè "en una confederació, les federacions poden prendre decisions de manera autònoma".

Les federacions del País Basc i Galícia de la Confederació dels Verds està en contra del pacte amb ERC perquè en la coalició ja figuren organitzacions polítiques dels seus respectius territoris, com Aralar i EA, en el cas basc, i el BNG en el gallec.

Les mateixes fonts d'ERC han indicat que "al marge d'aquesta qüestió territorial, hi ha alguna altra federació que no vol anar en coalició amb ERC, com a Andalusia". Han afegit que "en el cas d'Astúries, creiem que les coses es arreglaran".

Igualment, han atribuit a "pressions d'ICV" el comunicat del Partit Verd Europeu, al qual han tret importància, indicant al respecte que "de fet, aquest comunicat és una qüestió purament formal, per mantenir bones relacions amb ICV".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 maria, bcn, 18/04/2009 - 22:57

En aquest cartell electoral hi surt una nena, suposo que el varen prohibir com van fer amb el de les seleccions catalanes perquè hi sortien nens. Ho recordeu?

#3 Ramón Linaza, Madrid, 18/04/2009 - 13:37

La "confederación" de Los Verdes no representa practicamente a nadie. Los Verdes nos presentamos unidos a las Elecciones Europeas en una lista verde y renovada que recogera el voto verde. Ni Esquerra Republicana ni IU tendrán votos verdes.

#2 Verdes, Madrid, 18/04/2009 - 09:50

La realidad es que solo 3 CCAAs quieren ir con ERC: Cataluña, Valencia y Mallorca. Todo el resto está en contra. ERC ha firmado con una cáscara vacía y va a cosechar más problemas que beneficios.

#1 Hans-Peter Trauschkje, Girona, 17/04/2009 - 21:32

...per la poltrona, la enreden!