Política · 26 de Juliol de 2017. 17:46h.

L’acusació de sedició dóna arguments a Junts pel Sí

La formació assegura que “en un costat hi ha la democràcia i a l’altre està els tribunals”

L’acusació de sedició dóna arguments a Junts pel Sí

Roger Torrent

El portaveu adjunt de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha fet servir la imputació del secretari general de Presidència, Joaquim Nin, com argument per defensar el procés sobiranista i la reforma del reglament del Parlament que s’ha aprovat aquest dimecres amb els vots a favor de Junts pel Sí i la CUP. “Quan en un costat hi ha democràcia, les urnes, i a l’altre està la justícia i els tribunals, no es pot ser equidistant. O s’està a un costat o s’està a l’altre costat”, ha asseverat Torrent, alhora que ha reblat que “avui ens toca defensar la democràcia”.

“A vostès els hi sembla que poden sortir aquí i parlar de reforma mordassa quan a fora s’està imputant a gent perquè els catalans puguin votar?”, ha preguntat el diputat de Junts pel Sí als contraris al referèndum, a qui ha acusat de practicar el “cinisme polític”.

El diputat de Junts pel Sí ha considerat que a Ciutadans, el PSC, CSQP i el PPC “els hi dóna igual” el contingut de la reforma del reglament del Parlament, sinó que “la seva obsessió és impedir que hi hagin urnes. Impedir la democràcia. Impedir que els catalans puguin votar. Això és el que els hi fa por”.

Torrent ha llegit part del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries per assegurar que la reforma del reglament del Parlament és constitucional i estatutària. El diputat de JxSí ha destacat que “la majoria de cambres legislatives tenen prerrogatives d’aquest estil, inclòs el Congrés dels diputats”. En aquest sentit, Torrent ha subratllat que “la reforma de la Constitució es va fer amb lectura única”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 27/07/2017 - 10:12

No, hijo mio. La democracia y los tribunales, en un pais normal, están en el mismo lado.
Y España en ese aspecto, con todos sus fallos, es un pais normal, según todos los rankings de democracia a nivel mundial.
Vosotros sois los que estais al otro lado.

#13 Xexo, Premia, 27/07/2017 - 02:24

La democracia es respetar la ley

#12 Pepon, Bcn, 26/07/2017 - 23:39

Acabáis de aprobar una ley inspirada en la ley habilitante del partido nazi alemán y sales dando clases de democracia? En serio?

#11 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 26/07/2017 - 21:05

¿Les da argumentos? ¿Que argumentos..?

#10 Pepón, Bcn, 26/07/2017 - 19:27

El típico mensaje simple para que llegue hasta al más necio de los necios. Principios de Propaganda de Goebels. Es evidente que tienen éxito pero no lo bastante.