Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2011. 19:39h.

L'adjectiu de la discòrdia

La paraula "única" separa SI de la resta de formacions catalanes en la declaració en defensa de la immersió

L'adjectiu de la discòrdia

Imatge dels diputats

Els grups parlamentaris de CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC han consensuat una declaració conjunta en què defensen el "manteniment" del model d'immersió lingüística a Catalunya i insten el Govern a "recórrer" davant els tribunals totes aquelles decisions judicials que puguin amenaçar el sistema. Solidaritat no ha signat perquè CIU s'ha negat a que el Parlament declari el català "única" llengua vehicular en l’ensenyament.

Segons SI, "Jordi Turull ha dit a Alfons López Tena que no accepta l’esmena que ha proposat el partit independentista a la Declaració de la Junta de Portaveus impedint que el català quedi blindat davant de les sentències del Tribunal Constitucional, del Tribunal Suprem, i la seva execució del TSJC".

SI demanava "que s’afegís als punts primer i segon l’expressió 'única', de manera que digui del català 'única llengua vehicular de l’ensenyament'. En el text original de la declaració acordada i signada per PSC, CIU, ICV i ERC, es deixa la porta oberta a que es pugui complir la sentencia del TSJC per que no confereix al català la legitimitat exclusiva en la immersió".

"El Parlament de Catalunya acorda mantenir la immersió lingüística en el sistema educatiu del nostre país, un model d'èxit i de cohesió social reconegut internacionalment i amb un amplíssim consens polític i social, de manera que la llengua catalana sigui la llengua vehicular en l'ensenyament", diu el text original.

En la declaració parlamentària també insta el Govern a mantenir el català com a llengua vehicular i a "defensar els docents i els centres educatius en l'exercici dels seus drets i el compliment de les lleis".

El Parlament convida a "recórrer davant els tribunals competents les decisions judicials que puguin danyar el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit en la Llei d'Educació de Catalunya".

La declaració ve signada per tots els grups de la cambra catalana, llevat del PP i Ciutadans, a l'espera que es decideixin els tres diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 dolors, sallent, 10/09/2011 - 18:07

a espanya encara i inverteixen menys, i si catalunya está enfonsada la resta d´espanya encara ho esta més,

#10 datos, v, 10/09/2011 - 07:50

Si la INMERSIÓN no la quieren los políticos que la ponen para sus retoños, tampoco no hay que exigirla para los demás hijos que no la quieren.
¡Menos hipocresias!

#10.1 Vipper, Sant Fost C., 10/09/2011 - 11:46

Ninguna ley te impide llevar tus hijos a los mismos colegios que los políticos.

#10.2 Enrique, Barcelona, 10/09/2011 - 17:56

Vipper, hay una ley que me lo impide: la ley del dinero.

#9 Patateta, Horta, 10/09/2011 - 01:44

SI te comportaments propis de partits freaks de grup mix no pas d'1 partit q vol creixer i governar. Cal un text q pugui signar tothom i tingui suport d'ICV i PSOE. La resta son collonades essencialistes d'algú q vol imposar la seva visió i opinió fins l'última coma portant divisió quan no toca

#8 emilio, a, 10/09/2011 - 01:08

Encima que los Montilla llevan a sus nenes a un colegio Aleman pasando olimpicamente de la escuela publica como seria de esperar de un matrimonio tan sociata aun tiene el morro la sra de presumir publicamente que con el aleman sus hijos tendran mas posibilidades que el resto de mortales. Cara dura.

#7 xavier fabra, barcelona españa, 10/09/2011 - 00:10

me parece mentira que un presidente que lleva a sis hijos a escuelas privadas donde dan 3 y 4 lenguas por igual , nos obligue la inmersion, yo quiero que mis hijos sepan dos o tres lenguas igual que los suyos

#7.1 Quim, Pineda de Mar, 10/09/2011 - 08:44

Tres llengues ja t'ho ensenya l'escola standard (oficial concertada); si vols més llengues, pàgate-la tu l'escola.
Per què tots aquests que diuen voler el bilingüisme -sols a la vostra manera- sou tant DEMAGOGS?