Política · 10 de Febrer de 2017. 16:17h.

L'advocat de Rigau assegura que “el Govern espanyol vol la mort política dels tres acusats”

“No és el mateix que el tribunal condemni a vuit mesos d'inhabilitació que condemni a deu anys”

L'advocat de Rigau assegura que “el Govern espanyol vol la mort política dels tres acusats”

Jordi Pina

L'advocat d'Irene Rigau, Jordi Pina, ha assegurat que “el Govern espanyol vol la mort política dels tres acusats” i per això els hi imputa el delicte de prevaricació. “No és el mateix que el Tribunal, en els millors dels supòsits per a l'acusació, condemni a 8 mesos d'inhabilitació que condemni a 10 anys d'inhabilitació”, ha assegurat Pina.

“Cap altre consideració puc entendre de la imputació del delicte de prevaricació. Més enllà de la injustícia de la imputació”, ha conclòs la defensa d'Irene Rigau, qui ha reblat que “aquest procés és un vestit a mida pels nostres clients”.

Jordi Pina ha argumentat que les decisions i ordre del Tribunal Constitucional “son declaratives no executives”, segons la llei orgànica del TC vigent el 2014. D'aquesta manera, l'advocat de l'exconsellera d'Ensenyament ha assegurat que “no hi va haver desobediència”. "Jo vull que s'absolgui la meva clienta", ha sentenciat.

Pina ha començat la seva intervenció assegurant que “molt malament hem començat el judici aquest matí si el garant de la legalitat comença justificant els seus actes”. "És la primera vegada que el ministeri Fiscal s'excusa pels seus comportaments. Crec que tots ens ha de fer reflexionar", ha afegit per concloure que “això no fa res més que alimentar els dubtes i les possibles ingerències del govern espanyol”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Albert Escarré Puig, Barcelona, 11/02/2017 - 14:09

#9

Jordi Pina, NO te enteras. LA MUERTE POLÍTICA A LOS ACUSADOS se la darán los votantes en las próximas elecciones. Están, cavando su tumba. El Sr. Oriol Junqueras, se está flotando las manos. ¡ Ánimo, Oriol, serás president de Catalunya, pero NO de la República catalana

#8 Vicky, Mataró, 10/02/2017 - 19:31

Esto es lo que hemos ganado en estos 40 años de paso del franquismo al tardofranquismo, que ahora la eliminación solo es política y no física.

#7 Petersellers, Bcn, 10/02/2017 - 18:24

I jo també la vui

#6 PQG, Metrópolis, 10/02/2017 - 17:50

No se engañen la carrera del señor Mas estaba acabada desde la subida al poder de Puigdemont. Y las de la señora Rigau y la señora Ortega las quedaban como quien dice "Medio telediario"

#5 Alejandro, Barcelona, 10/02/2017 - 17:09

Sabían lo que estaban haciendo, sabían las consecuencias y aún así, con una prepotencia rayana en la locura, se tiraron de cabeza a la piscina.¿ De qué se quejan ahora?

#5.1 Leonidas, Santa Coloma, 10/02/2017 - 19:27

Hicieron lo que les pedimos la mayoria democratica parlamentaria, y aun se quedaron cortos, te recuerdo que el 80% de los catalanes queremos referendum, vosotros sois minoritarios en Cataluña.

#5.2 Alejandro, Barcelona, 10/02/2017 - 21:01

Como siempre y para no perder la costumbre tergiversando los hechos, en este caso las cifras, Leónidas, pues somos bastantes más los que no queremos la independencia.