Publicitat
Política · 19 de Maig de 2012. 12:36h.

L'agència de viatges de l'Oficina Antifrau

Els alts càrrecs de l'OAF s'han desplaçat a Hong Kong, Marroc, Albània, Equador, Tanzània, Brussel·les o Geòrgia

L'agència de viatges de l'Oficina Antifrau

Daniel de Alfonso, amb Carles Quílez, en una imatge d'arxiu

Els alts càrrecs de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) han fet un mínim de 10 viatges a l'estranger des que Daniel de Alfonso va fer-se càrrec de la direcció el passat mes de setembre, segons publica aquest dissabte el diari El Mundo.

El diari informa que el desplaçament més recent "l'ha protagonitzat el mateix De Alfonso, el qual va passar cinc dies amb el seu cap de gabinet, Vicente López, a Hong Kong a principis d'aquest mes per participar en una trobada organitzada per l'Associació Internacional d'Autoritats Anticorrupció (Iaaca)".

Precisament, per iniciar les negociacions per formar part del comitè executiu de la Iaaca, el director adjunt de l'entitat va estar entre el 28 de març i el 3 d'abril a Arusha (Tanzània), on van assistir "com a observadors" en una reunió de l'organisme internacional.

El 20 d'abril el mateix Batlle es va desplaçar al Marroc per "presentar el model de l'Antifrau com a paràmetre de referència per la modificació normativa d'organismes anticorrupció al Marroc" i per pronunciar una conferència.

També al mes d'abril,  el cap d'àrea de legislació de l'OAC, Òscar Roca, i l'assistent legal, Marisa Miralles, "van participar en unes jornades sobre la protecció de l'informant com alternativa al silenci a Tblisi (República de Geòrgia)".

Una mica abans, al final de març un grup d'experts en sistemes de la informació de l'OAC van viatjar fins a Eslovènia per unes jornades contra el blanqueig de capitals. Al mateix temps, un altre equip de directius de l'entitat es va traslladar a Moldàvia per "exposar els projectes educatius i formatius que impulsa l'Oficina".

També, el 7 de març el director, Daniel de Alfonso, va estar a Brussel·les per a signar un acord d'intercanvi de coneixements amb l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau. De Afonso també va participar entre el 23 i el 25 de gener com a expert en unes jornades a Albània. Al desembre, Carles Quílez va viatjar fins a l'Equador per participar en unes jornades internacionals "sobre gestió transparent i responsabilitat social d'institucions públiques i privades".

A l'octubre es va produir el primer viatge oficial de De Alfonso que, acompanyat per Miralles, es van traslladar al Marroc per estar a la cinquena assemblea de la Iaaca. Segons El Mundo, "fonts de l'entitat" han dit que no poden donar explicacions del cost dels viatges "perquè no hi ha partida pressupostària".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Parifal, Bcn, 20/05/2012 - 21:42

Un altre menjadora? Es que aquí no treballa ningú?

#12 El meu avi ja ho deia, Rocabruna, 20/05/2012 - 10:09

La creació d´una Oficina Antifrau en el sí de la Generalitat va ser un autèntic despropòsit amb una única finalitat real : la propaganda. El frau està en la pròpia OAC: els seus viatges desproporcionats, un piló de càrrecs de designació política del partit que mana,....total per res.

#11 Aura, Barcelona, 20/05/2012 - 10:04

Caldria fer una oficina antifrau que vigilés si l'oficina antifrau fa frau.
(No hi ha feina a Catalunya que hagin de viatjar a la resta del món?FORA!)

#10 Ull viu, Lleida, 20/05/2012 - 08:28

Si algun dia Catalunya és independent, no n'hi haurà mai prou per a la quantitat de llops i voltors que hem anat criant amb la historieta de que no passa res, que la culpa és de Madrid.

#10.1 Xavier V, Barcelona, 21/05/2012 - 09:14

Com si ara no hi haguéssin xoriços, siguin espanyols o catalans, que ens roben cada dia!!!
El problema dels espanyolots és que només us indigneu quan us roben els d'aquí: A més de cornuts, esteu plens d'autoodi.

#10.2 pepe, andorra, 21/05/2012 - 12:01

el problema de los españolazos, el lenguaje este es etarra por cierto, son mayormente los ultras catalanistas tipo Xavier V. Yo me indigno con todos los choris, españoles, de Barcelona, españoles de Madrid o andorranos. Y veo q ves bien los cuernos de los demas, pero los tuyos no los ves.

#9 -emilio, a, 20/05/2012 - 02:12

pero estos vividores no leen todo lo que está publicando ElPais del hospital de St Pau? No saben nada de lo que pasa en los hospitales publicos del Maresme? Ni se enteran ni se quieren enterar, ellos a sus viajes, y de todo esto no leerás nada ni en la Vanguardilla ni en el Periodico de los Sociatas

#9.1 Benet, Cat, 21/05/2012 - 14:17

La cosa te nassos !!!! els espanyols i els seus diaris saben més del que passa a Catalunya que nosaltes mateixos, oi emilio ??? Llàtima que nosaltres , els catalans, també estem al dia del que passa a España i ja et ben asseguro emilio no és gens educatiu. Apa, a pastar fang..