Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2010. 19:03h.

Laia Bonet entra en campanya

La dirigent del PSC elogia els quatre anys de vigència de l'Estatut

Laia Bonet entra en campanya

Laia Bonet, amb el president Montilla el darrer Sant Jordi

La secretària de desenvolupament estatutari i membre de la comissió executiva del PSC, Laia Bonet, que sona com a número dos de la llista del PSC per Barcelona en les pròximes eleccions catalanes, darrere de Montilla, ha celebrat els quatre anys de l’entrada en vigor de l’Estatut, tot afirmant que “en quatre anys hem assolit fites molt importants en el desenvolupament de l’autogovern de Catalunya, tot i el recurs del Partido Popular i malgrat la sentència del TC”.

Bonet ha recordat que “gràcies a l’Estatut han estat possibles els 19 traspassos competencials acordats entre els governs espanyol i català”, entre els quals ha destacat “la gestió de Rodalies, la inspecció de treball, l’Hospital Clínic o l’ordenació del litoral”.

Ha assegurat, a més, que la importància de l’Estatut queda avalada també per la “gran tasca legislativa duta a terme des de la seva aprovació”, amb “lleis de gran rellevància per l’autogovern català” com ara “la llei d’educació de Catalunya, la creació del Consell de Garanties Estatutàries, la creació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la llei de vegueries”.

Tot plegat, ha dit, “justifica i dóna sentit a l’esforç polític i ciutadà” per aprovar l’Estatut, que “troba la seva rellevància en el fet que ara Catalunya compta, a més, amb els recursos necessaris previstos en el nou sistema de finançament”.

Ha afegit que “gràcies al traspàs de competències, el desenvolupament legislatiu i la dotació dels recursos necessaris, el nou Estatut ens ha permès comptar amb un marc d’autogovern més ampli, la qual cosa permet establir noves polítiques públiques en favor de la convivència”.

I ha indicat que “l’Estatut que va votar la ciutadania s’ha convertit en la gran avinguda de l’autogovern de Catalunya que ha de marcar el futur del país dels propers anys”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 María, Barcelona, 13/08/2010 - 13:20

El pitjor que hi ha en un individu@ és la ignorància, veig que no teniu ni idea del talent d'aquesta SENYORA que a més, en sap un munt sobre lleis i li dona mil voltes a tots els que tant han volgut ficar les seves manasses al nostre "Estatut".

#12 Visca Pallach, Barcelona, 11/08/2010 - 01:03

PSOE en PSC = - Catalunya. Visca Pallach. Més val tenir un parell de diputats a Madrid però que siguin decisus per Catalunya que no tenir 25 palmeros y palmeras de ZP que no serveixen per res excepte per mantenir el cul a la cadira a costa de Catalunya

#11 kim, hospi, 10/08/2010 - 14:01

La AIDO catalana.

#10 pep, la garriga, 10/08/2010 - 12:06

aquesta es una de les responsables de que en lloc de rebre diners els de Madrid els hi deguem nosaltres, quina barra! I encara te la fotuda barra de presentar-se???

#9 carracuca, barcelona ESPAÑA, 10/08/2010 - 01:36

a primera vista me ha parecido la nena de aquella cosa que le llaman ministerio de IGUAL-DA, la bibi aido. En fin, esta debe ser otra pijaprogre de cuota que han de colocar donde sea y la meten en la lista.