Publicitat
Política · 17 de Gener de 2011. 16:56h.

Laia Bonet es desmarca de Zaragoza l'endemà

Veu "passes enrere" en l'Estat de les Autonomies després que el dirigent del PSC digués que era un "rumor"

Laia Bonet es desmarca de Zaragoza l'endemà

Bonet, amb Zaragoza, en una imatge d'arxiu

La secretària de Desenvolupament Estatutari de l'Executiva del PSC i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Laia Bonet, veu "pasos enrera" en l'Estat de les Autonomies i s'ha desmarcat del secretari d'organització del partit, José Zaragoza, que aquest diumenge no va voler valorar "un rumor" en una entrevista a Catalunya Ràdio.

La dirigent dels socialistes catalans ha volgut deixar clar que “reclamarem que qualsevol reforma de l’Estat de les Autonomies sigui per avançar cap a un Estat federal i no per fer passes enrere”. En aquest sentit, ha afirmat que “exigirem que qualsevol proposta vagi sempre acompanyada del màxim respecte a l’autogovern i d’acord amb les regles del joc, que té un nom, sistema de distribució competencial”.

Bonet ha dit que "estem d'acord en contenir el dèficit autonòmic, com defensa José Luis Rodríguez Zapatero, però respectant plenament l'autogovern aconseguit gràcies a un procés de descentralització que ha estat l'eina fonamental del progrés d'aquest país en els últims 30 anys". “Si a Espanya avança en aquest procés conservador i centralista, Catalunya perd”, ha sentenciat.

“El Govern de Catalunya s’ha de comprometre amb tota la seva força a defensar el país, no a desentendre’s dels problemes que té, sinó a lluitar contra la recentralització i l’ofensiva contra l’Estat de les Autonomies”, ha conclòs.

Per la seva part, Zaragoza no va voler valorar la proposta de Zapatero perquè era un "rumor" i va manifestar que "en política hem de parlar de les coses reals, de les coses publicades, de les coses concretes, perquè si mirem enrere veurem que rumors i comentaris que després no es confirmen, hi ha molts".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat