Publicitat
Política · 2 d'Agost de 2010. 17:21h.

Laia Bonet es perfila com a dos de Montilla

La renúncia de Castells deixa via lliure a una candidata del 'aparell' del PSC

Els debats sobre el número dos de la llista del PSC per Barcelona en les pròximes eleccions catalanes s'han reobert després de la renúncia d'Antoni Castells a presentar-se. L'aparell del partit està plantejant ara un nom de confiança de Montilla: Laia Bonet, actual secretària del Govern, segons han informat fonts no oficials del PSC.

El número dos de la llista del PSC podria tenir una gran importància si els socialistes pateixen una derrota contundent en les eleccions, perquè aquest fet podria qüestionar l'autoritat de Montilla com a primer secretari del partit. En aquest escenari, el número dos de la llista podria tenir un pes important en l'operació successòria, almenys, provisionalment.

Castells, representant del sector catalanista del PSC, va ocupar el número dos en les últimes eleccions, però les circumstàncies de la seva renúncia, en un clar pols a la direcció socialista, fan molt difícil que el nucli dur del PSC accepti com a número dos a un dirigent afí al mateix Castells.

Des de la direcció del PSOE es va llançar fa temps la hipòtesi del ministre Celestino Corbacho, però el PSC es va oposar de manera tancada i contundent. Llavors, va sorgir el nom de Carme Chacón, ben vista per la direcció federal socialista i que no va ser rebutjada inicialment pels socialistes catalans.

No obstant això, Chacón es va mostrar favorable a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, i fins i tot, en un article signat conjuntament amb Felipe González a El País, va llançar algunes crítiques sobre l'actuació del PSC en aquesta qüestió. Aquests fets van despertar l'alarma de la direcció dels socialistes catalans.

Arribats a aquest punt, i després de la renúncia de Castells, "guanya pes" la candidatura de Laia Bonet, una dirigent de la "total de confiança de Montilla i l'aparell del partit", segons les mateixes fonts, i que no crearia problemes en el cas que el PSC patís una derrota contundent en les eleccions.

Bonet és una especialista en qüestions jurídiques que, des del Departament de Presidència, controla el desenvolupament de l'Estatut. Com a assessora jurídica del grup parlamentari del PSC al Parlament -entre 2004 i 2006 -, ja va col·laborar amb la ponència de l'Estatut.

A més de secretària del Govern, és membre del comitè executiu del PSC, on ocupa la secretaria de desenvolupament estatutari. També és membre del comitè de campanya de les pròximes eleccions catalanes que dirigeix Jaume Collboni.

Laia Bonet amb Jaume Collboni, responsable de la campanya electoral del PSC, durant un acte aquest dilluns a Barcelona
Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 per kropotkin, barcelona, 03/08/2010 - 14:04

Kropotkin, deixa d'embrutar el nom d'un anarquista històric amb els teus comentaris d'una vegada

#16 Paco, Badalona, 03/08/2010 - 14:01

tiene un polvo

#15 Oriol, BCN, 03/08/2010 - 11:05

Per cert, quant cobra un diputat al Parlament: 3600 € mensuals?
Sigui com sigui, sent núm. 2, torna a tenir garantit un sou que, com a professora de dret a la uni, mai en la seva vida hagués pogut somiar.

#14 Oriol, BCN, 03/08/2010 - 10:38

... ho ha de compensar, estèticament parlant, esclar, posant a una professional del politiqueo (sembla ser, que assesora de Montilla i Iceta) amb nom i cognoms catalans (a veure si poden arreplegar algun catalanista despitat).

#13 Oriol, BCN, 03/08/2010 - 10:28

Fixeu-vos la jugada: el Montilla es carrega el sector, diguem-ne, catalanista del PSC, i, donant per perdut el vot nacional català, se centra en el vot nacional espanyol, de la perifèria metropolitana. Però esclar, ho ha de compensar...