Publicitat
Política · 9 de Juny de 2010. 22:20h.

L'Ajuntament de Barcelona va tancar els ulls

El consistori només va reclamar després que esclatés el cas

L'Ajuntament de Barcelona va tancar els ulls

Carles Martí, amb l'alcalde Jordi Hereu

L'Ajuntament de Barcelona va reaccionar i va plantejar reclamacions al Palau de la Música l'agost de 2009, després que ja havia esclatat el cas Millet, tot i que representants municipals havien participat en el procés de requalificació urbanística de la zona del Palau, com a mínim des del 24 d'octubre del 2006.

Aquestes dades es desprenen del text de la querella presentada per la fiscalia contra Fèlix Millet i Jordi Montull pels delictes de tràfic d'influències i apropiació indeguda, en relació amb el projecte de construir un hotel a la zona del Palau, amb una operació mitjançant la qual Millet i Montull esperaven embutxacar-se una comissió de 3,6 milions d'euros.

Per aconseguir les requalificacions urbanístiques, Millet i el conseller d'Economia, Antoni Castells, van signar un conveni el 8 de març de 2006. Després, tots dos van signar un altre, el 24 d'octubre de 2006, amb el llavors primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Casas.

Posteriorment, segons la querella, Jordi Montull, en qualitat de director administratiu de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, va comunicar aquestes gestions, destinades a aconseguir la modificació del Pla General Metropolità de Barcelona, mitjançant cartes adreçades a alts responsables municipals.

En concret, el 16 juliol 2007 Montull va remetre una carta sobre aquesta qüestió a Carles Martí, primer tinent d'alcalde de Barcelona, i al dia següent, 17 de juliol, va enviar una altra a Ramon Massaguer i Meléndez, gerent d'urbanisme i infraestructures del Ajuntament de Barcelona.

El fiscal afirma en la querella que "durant la tramitació de la modificació puntual del Pla General Metropolità per a fer el projecte hoteler", Millet i Montull, "van fer valer la seva posició i especial relació amb algunes autoritats i funcionaris municipals encarregats de la tramitació".

Afegeix que Millet i Montull, "a través de contactes directes i indirectes amb aquells [funcionaris i autoritats municipals], van aconseguir que finalment, degut a aquesta pressió (...), el dia 10 d'abril de 2008 la comissió d'urbanisme, infraestructures i habitatge de l'Ajuntament de Barcelona acordés l'aprovació inicial d'aquella modificació en els termes de la proposta que als querellats [Fèlix Millet i Jordi Montull] interesava".

La situació es va mantenir fins que va esclatar l'escàndol, i després, el 13 d'agost de 2009, el gerent d'urbanisme de l'Ajuntament ja va plantejar reclamacions a la nova presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música.

D'altra banda, la fiscalia citarà com a testimonis a Antoni Castells, Ramon García-Bragado, Ramon Massaguer, Carles Martí i Xavier Trias, en aquest últim cas, perquè expliqui si els imputats van intentar contactar amb ell durant tot aquest procés.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Terraxa, Terrassa, 10/06/2010 - 08:56

Tancar els ulls i obrir la butxaca, vet aquí el que fan els polítics. I a nivell de política local encara és pitjor, actuen com els terratinents dolents dels westerns. Usen els mecanismes legals com les expropiacions per al seu enriquiment.

#1 ramon, barcelona-c, 10/06/2010 - 00:26

Seguía el tema i em quedava esma-perdut quan veia es tractava d'edificis catalogats i no sortía una sola nota a la premsa i gual que quan es varen carregar la farmacia Vilardell a la Granvia o al crrFerràn. Som pobres i ens guanyem la vida així.