Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2020. 20:48h.

L’Ajuntament traspassa a Buch la responsabilitat del tall de la Meridiana

Al·leguen que la Guàrdia Urbana està per “fer desviaments del trànsit”

L’Ajuntament traspassa a Buch la responsabilitat del tall de la Meridiana

Miquel Buch

Independentistes tallen l’avinguda Meridiana, una de les principals vies de Barcelona, des del 15 d’octubre del 2019 sense que la Guàrdia Urbana ni els Mossos d’Esquadra ho impedeixin. Els manifestants ho fan per exigir la llibertat dels líders socials i polítics condemnats a presó pel Tribunal Suprem.

Des de l’Ajuntament de Barcelona afirmen que no té competències per desallotjar la protesta, sinó que això és competència del Departament d’Interior. El consistori al·lega que les tasques de la Guàrdia Urbana en els talls de la Meridiana -i en qualsevol altre protesta- consisteix en “fer desviaments de trànsit” i “garantir la seguretat de la circulació”, mentre que els Mossos són els encarregats de “la seguretat ciutadana”.

El consistori barceloní també explica que és el Departament d’Interior qui autoritza les mobilitzacions. El Govern i l’Ajuntament estableixen un sistema de coordinació en què cada institució s’encarrega de complir les seves competències, segons expliquen fonts municipals.

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va tornar a mostrar-se crític amb els talls de la Meridiana i el paper d’Interior, a qui ha demanat que “reguli de manera diferent el dret de protesta” a una de les principals avingudes de la ciutat.

“Segons Interior, priva el dret de manifestació sobre altres drets”, va lamentar Batlle en el ple municipal del passat 30 de gener. També va trobar “escandalós” que els organitzadors tinguin permís per fer els talls fins el 28 de febrer.

El tinent d’alcalde també va denunciar “perjudicis importantíssims en el pont de la Puríssima, en la campanya de Nadal i de Reis i continuen provocant-se dia rere dia”. “A vegades 50 persones han provocat cues de 50 quilòmetres”, va lamentar Batlle.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 El Sifoner, Castelló, 14/02/2020 - 10:43

(“Según Interior, priva el derecho de manifestación sobre otros derechos”) En una verdadera democracia, no puede haber unos derechos sobre otros, todos son importantes y necesarios. Se pueden manifestar perfectamente sin arrebatar los derechos a otros ciudadanos. Si el responsable de interior dice eso, que haga un listado de derechos prioritarios

#1 botifler1914, Waterpus, 14/02/2020 - 10:38

Pues si depende de Buch, la Meridiana seguirá cortada.