Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2009. 20:44h.

L'alcalde d'Arenys es desmarca del manifest

El portaveu de Deumil.cat presenta una "alternativa electoral" independentista

L'alcalde d'Arenys, Carles Móra, ha assegurat que no té cap mena de participació en el manifest presentat a Barcelona i que té per objectiu la creació d'una alternativa electoral independentista.

Móra ha dit que "quan jo vaig veure que el meu nom estava en allà, perquè jo els vaig que em semblava molt bé, però aquest em sembla bé no porta implícit la meva col·laboració".

El portaveu de la Coordinadora ha afegit que "jo no puc fer com nostre Senyor i estar a tot arreu. M'he de centrar l'alcaldia, les consultes i de tant en tant alguna col·laboració amb Reagrupament".

El portaveu de Deumil.cat Enric Canela, a més de Santiago Espot, Joan Solà i Antoni Català, entre d'altres, és el promotor del manifest. 

En el text de la convocatòria de l'acte s'especifica que es tracta de promoure la constitució "d'un ampli moviment unitari, que no pas un partit polític, com equivocadament s'ha difós". 

Segons el manifest, l'objectiu és "la constitució d’un moviment unitari per la creació d’una alternativa electoral independentista per tal d’assolir un Estat català independent".

També s'afirma que "cal que tots aquells que tenim l’objectiu que la nostra nació formi part del concert de les nacions lliures del món, deixem provisionalment de banda les nostres diferències i ens unim superant les nostres diferències polítiques, culturals i socials per aconseguir una majoria parlamentària per proclamar la independència de la nostra nació".

S'indica que els darrers fets "han col·laborat decisivament a fer que la independència estigui en la centralitat del debat polític i que es plantegi com a única solució viable per a la nostra nació. Però una solució que no podrà fer-se efectiva si no és amb la implicació de tot el poble català mobilitzat i compromès".

La nova formació és necessària perquè "la crisi que està patint Catalunya en tots els terrenys (polític, cultural, lingüístic econòmic i social), així com l’espoli continuat a què ens sotmet l’estat espanyol i la seva clara voluntat de fer-nos desaparèixer com a nació, fa urgent i imprescindible un canvi polític radical que ens porti a la independència, la regeneració i la recuperació de la confiança política".

Ximenis, al mig, i Móra, a la seva esquerra, a l'acte d'Òmnium
Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Jaume, Puigcerda, 17/12/2009 - 15:03

Primer Reagrupament, ara aquests, despres qui mes serà? podem fer 1000 grupets independentistes i afegir-los als 1000 que ja tenim, tothom es lliure de fer el que vulgui, pero crec que em de sumar independentistes, no diluir-nos en un munt de grups

#16 Laia, Mataró, 17/12/2009 - 13:13

Crec que és la millor noticia que he sentit en molt de temps, ja era hora que es fes una plataforma des de la societat, de gent normal que no tinguin els mals habits dels politics i si ho dic per reagrupament, no és una plataforma sortida de la societat.

#15 Jordi, BCN, 17/12/2009 - 13:10

Moltes i moltes felicitats!! ja era hora que aparegues un moviment independentista d\'aquestes característiques! Ja n\'hi ha prou de reagrupats si són tots d\'ERC i CIU necessitem regenerar els partits amb sang nova. De nou moltes felicitats!

#14 Ramon, Girona, 17/12/2009 - 11:35

Ah, així ara REAGRUPAMENT ja no val? Ara heu de fer una altra plataforma? Aneu a fer punyetes !

#13 marc, badalona, 17/12/2009 - 10:40

doncs son ben tontos. El que cal és anar tots junts, no comencem amb les divisions de sempre. Tots plegats a Reagrupament