Publicitat
Política · 18 de Desembre de 2009. 15:14h.

L'alcalde d'Arenys va anar per lliure

La PDD considera que ha volgut ser "protagonista" i demanen la refundació de la Coordinadora

Las Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) creu que el portaveu de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, Carles Móra, ha volgut ser protagonista i considera oportú que de cara al 28 de febrer, quan se celebrarà la segona onada de consultes, es faci una refundació de la Coordinadora per incorporar persones que han tingut un paper destacat en les del 13-D. També han assenyalat que "no hem donat suport" a la iniciativa legislativa popular presentada per Carles Móra al Parlament de Catalunya per la convocatòria d'un referèndum sobiranista vinculant.

En aquest sentit, el president de la PDD, Josep Cruanyes, ha assenyalat que "els membres de la Coordinadora ens hem de posar en un segon terme, l'únic que ha fet és oferir un lligam i coordinar aquest procés" i ha afegit que "s'ha de defugir tota mena de protagonisme, sobretot des de la Coordinadora, hem de fer un paper secundari. Sense destacar ni fomentar cap mena de protagonisme personal", en referència a Carles Móra. Cruanyes també ha assenyalat que "la Coordinadora ha de tenir molt clar que ha d'estar al marge de la precampanya i la campanya electoral".

La PDD ha assenyalat que la presentació de la inciativa legislativa popular que va fer Carles Móra al Parlament de Catalunya per la convocatòria d'un referèndum sobiranista vinculant va ser "estrictament personal" i han afegit que "és una iniciativa que és al marge de la consulta, però nosaltres com la PDD no hi vam donar suport".

Tot i això, la PDD ha fet un balanç "positiu del procés que s'ha seguit" el 13-D i el seu president ha indicat que "aquest èxit ha estat de qui ha tingut la iniciativa d'aquest procés, que han estat les comissions locals que han promogut a cada ciutat el fer aquesta consulta".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#24 Toni, Barcelona, 20/12/2009 - 01:03

Ets lliure d votar qui vulguis, però sàpigues q votar CiU és votar *contra la* independència. A favor d altres coses (autonomia, encaix, espoli..). Dius q RCat *no serà* una força d pes, deixa m la teva bola de vidre, q vull encertar la propera 6/49.

#23 pinkpanter, bcn, 19/12/2009 - 23:36

Toni (bcn)...ni tant facil com ho pintes tu...Reagrupament, per desgracia, no sera una força de pes, tant de bo fos decisiva, en Carretero no crec que fes com els d'ERC. Jo, com a mes d'independentista, soc realista, votare CiU. Salut Toni.

#22 Toni, Barcelona, 19/12/2009 - 14:04

Pinkpanter, no és tan complicat com ho pintes. A part de PScOE-icv-PP..., CiU i Esquerra-ex-erc, també són unionistes (llurs dirigents entren en el joc pactista espanyol). Reagrupament és independentista. No és difícil d'entendre, oi?

#21 Toni, Barcelona, 19/12/2009 - 11:28

Alexia i Marc, amb els vostres insults, us trobo molt convergents/autonòmics, avui..... Ara bé, no per insultar millor, es té més raó, eh?

#20 pinkpanter, bcn, 19/12/2009 - 11:17

Catalunya no necessita cap lider mesianic, el nostre problema es que el partits d'arrel catalana no sumen o no volen sumar (ERC). Si a CIU, ERC, Reagrupament li anem afegint altres candidatures els del PP i PSC-PSOE es fregaran les mans.