Publicitat
Política · 15 de Maig de 2010. 20:21h.

L'alcalde de l'Alguer demana diners a la Generalitat

Explica que la crisi "dificulta trobar finançament" per a defensar l'alguerès

L'alcalde de l'Alguer demana diners a la Generalitat

L'alcalde de l'Alguer (foto:ACN)

L'alcalde de l'Alguer, Marco Tedde, en una entrevista a l'ACN, ha explicat que "demanaré expressament a Berlusconi que valoritzi l'alguerès".  Segons Tedde, "la major oportunitat per defensar l'alguerès és aprofitar la presència de la Generalitat a l'Alguer". Actualment, l'Ajuntament està treballant amb la Generalitat "a llarg termini" per elaborar un programa "concret" per a promoure l'alguerès a la ciutat, tot i que les negociacions transcorren "poc a poc".

L'Ajuntament de l'Alguer no aporta ni un cèntim a la salvaguarda de l'alguerès, sinó que és la regió de Sardenya la que aporta finançament per promoure les llengües minoritàries a l'illa, el sard i l'alguerès, i ho reparteix proporcionalment a cada municipi. Per justificar la nul·la inversió municipal en polítiques per la salvaguarda de la llengua, Tedde ha destacat que el moment de crisi econòmica global dificulta "trobar finançament per aquestes coses" i ha defensat que l'Ajuntament dedica gran part del seu pressupost a ajudar "la gent necessitada".

Tot i així, Tedde ha assegurat que, de cara al futur, l'Ajuntament aportarà finançament propi per fer polítiques concretes per promoure la llengua algueresa, però espera també rebre alguna cosa "del pressupost de la Generalitat", ha llançat a l'aire.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 ccc, cn, 17/05/2010 - 13:38

podriem enviar uns quantes professors de català, en Carod per exemple

#14 Carles, Err, 17/05/2010 - 11:04

Millor donar calers a l'Alguer, per salvaguardar la llengua, que no pas donar calers als espanyols perque vagin de tapes

#13 JM, BCN, 17/05/2010 - 00:12

Dinero, asi que solo se trata de eso. Todo el rollo ese del catalán y tal... Se trata de que los paletos catalanes aflojen la mosca. Como se nota que les han clichado.

#12 luis, barcelona, 16/05/2010 - 14:34

ALCALDE lo haces muy mal
Para reclamar dinero a LA GENERALITAT monta una ONG de GAYS, LESBIANAS, PERSEGUIDOS. dI QUE HACES ESTUDIOS HISTORICOS, ofrece INFORMES sobre LAS MEDUSAS EN LAS PLAYAS, INTEGRACIONES de IMMIGRANTES, etc
Te haras rico

#11 catalanet, Lleida (Països Catalans), 16/05/2010 - 12:38

Collons, no us canseu d'escriure amb diferents nicks, fent.vos passar per espanyols múltiples o per milers de votants de PxC? Ja canseu! Se us nota, pesats!