Política · 15 d'Abril de 2011. 09:02h.

L'alcalde de Vic es rebel·la contra Duran

Li demana que abandoni Unió i l'acusa de defensar només "els seus amics de Madrid"

L'alcalde de Vic es rebel·la contra Duran

Vila d'Abadal, a l'esquerra, amb Duran, en una imatge d'arxiu

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (unió), en una entrevista al diari Ara, considera que Unió ha de defensar la independència si vol ser fidel als seus orígens i acusa Duran d'exagerar el seu antiindependentisme pensant "en els seus amics de Madrid"

També ha expressat que el líder democristià "hauria de deixar pas a una nova direcció", ja que "si una persona porta 30 anys al capdavant d'un partit va en contra del pluralisme". "Si Unió ha de ser fidel a les seves ideologies originàries ha de defensar la independència", ha considerat.

Segons Vila d'Abadal, el fundador d'Unió, Manuel Carrasco i Formiguera, "tenia molt clar què volia abans de morir afusellat: que Catalunya fos un país lliure". El polític de Vic també ha indicat que "Unió ha de treballar per la independència".

D'altra banda, Vila d'Abadal valora "molt negativament" que el líder democristià revelés el vot de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Però encara va més enllà i posa en dubte que Duran digués la veritat: "Pot ser que Ortega votés que sí" a la independència.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#27 Martín Martínez Mart, Barcelona, 16/04/2011 - 19:37

La processò independentista ja ha sortit, i sembla que els que no s'incloguin tindran, a nivell mediatic, una mala imatge. Això és dolent!... Ho és perquè inevitablement l'altra processò voldrà fer-se més sisible.

#26 Joan, Bcn, 16/04/2011 - 09:42

Esta claro que aqui muchos quieren convertir CAT en territorio del pensamiento unico. El que se sale de la pauta es fascista o deberia coserse una estrella amarilla en el pecho. Me vuelvo a preguntar si realmente conoceis el significado de la palabra FASCISMO......... y peor aun sus consecuencias

#26.1 Ton, Sabadell, 16/04/2011 - 14:03

Precisament perquè coneixem el feixisme i les seves conseqüencies volem fotre el camp, "Joan". I també perquè us coneixem a vosaltres.
Cal tenir pebrots per mantenir els mateixos postulats que Franco i anar de demòcrata.
I els teus ens diuen "polacos", treu conclusions.

#26.2 Joan, Bcn, 16/04/2011 - 19:38

Ni me conoces a mi ni a los mios! y lo que es peor no haces ni el esfuerzo de escucharme, porque si no no entiendo de donde sacas lo de Franco, que por cierto esta mas cerca de tu nacionalismo excluyente que de mi federalismo. Recita el mantra aprendido pero no descalifiques a quien no quiere hacerl

#25 Angels, Barcelona, 15/04/2011 - 20:32

A mi, el que veritablement em fa pena, es la gran quantitat de gent que el líder vitalici d UNIO ha desil?lusionat per fer política i servir al país: Duran té dues cares. I la cara oculta es molt molt tenebrosa. Tantes deslleialtats a CIU, al president. Tantes bronques. Tants capricis i narcisisme

#24 Bacus, Sort, 15/04/2011 - 20:00

El senyor Vila d'Abadal l'ha clavat, en Duran a Madrid te un veritable "chollo" i allà viu com un rei a la seva suite pagada per nosaltres, no va voler ser conseller perquè a la villa i corte està voltat de privilegis. O sigui que "0" en servei al país.

#23 Gemma, Vic, 15/04/2011 - 15:39

Ja era hora que en Vila digués en públic el que fa molt que diu en privat. Aquest hom sol aguanta econòmicament a bona part d'Unió (com Carulla aguanta l'ARA, per fer un símil) de manera que quan digui prou, Duran se les veurà magres. A veure si és veritat que Castellà pot ser el nou líder.

#23.1 jajajaaaa, barcelona, 15/04/2011 - 16:06

uiii que poc coneixem UNio...els diners venen d´altra lloc, Castellà ? jajajajajajajaaa el dee los guettots d´Hospitalet primer que aprengui educació o que es presentin sols a veure que treuen