Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2011. 18:00h.

L'alcalde de Vic promou la independència però va votar-hi en contra

L'Associació de Municipis per la Independència, impulsada per Vila d'Abadal, compta amb 155 adhesions

L'alcalde de Vic promou la independència però va votar-hi en contra

Imatge de a Proposta de Resolució presentada per SI al Parlament

L'Associació de Municipis per la Independència, promoguda per l'alcalde de Vic, el democristià Josep Maria Vila d'Abadal, s'ha constituït aquest dimecres a la capital d'Osona. Malgrat que l'alcalde de Vic vol promoure la independència des de l'àmbit local, el grup de CiU va votar en bloc en contra d'una moció presentada per Solidaritat al Parlament per a donar suport  a l'Associació de Municipis per la Independència. Moció que va ser rebutjada per 115 vots en contra (CiU, PSC, PP, ICV, C's) i 13 a favor (ERC i SI).

A més, el passat dia 12 de desembre, l'Ajuntament de Girona, governat per CiU, va donar llum verda -amb 11 vots a favor, 5 abstencions i 9 vots en contra- a la proposta de la CUP i Solidaritat de formar part de l'Associació de Municipis per la Independència. Es dona la circumstància que els quatre regidors d'Unió -partit del que forma part Vila d'Abadal- s'hi van abstenir.

Fins ara, 155 localitats catalanes s'han adherit a la iniciativa, que pretén aglutinar el màxim de localitats en favor de la independència i posar les bases d'una futura consulta oficial sobiranista des dels ajuntaments. Entre els municipis adherits hi ha diverses capitals de comarca com Girona, Vic, Manresa, Olot, Berga, Ripoll o Banyoles. També Arenys de Munt, primera població que va celebrar una consulta popular sobre la independència, i Port de la Selva, que s'ha declarat moralment exclosa de la Constitució.

Vila d'Abadal, amb Duran, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 angel, cardedeu, 15/12/2011 - 18:44

Sr. Vila de Abadal, com pot ser tan hipòcrita? Estas a favor de la independència i la hora de la veritat votes en contra, cagat.

#10 Anna, Collbató, 15/12/2011 - 11:25

Mare meva quin titular de notícia més manipulador, distorsionador i trampós. Impresentable. Antiperiodisme pur.

#9 Núria, BCN, 15/12/2011 - 10:22

Això evidencia una cosa important, més enllà de la grisor i mala fe de molts dedicats a la política professional: figures individuals decents i que estimen el país, també n´hi ha i de tots els colors possibles: Jonqueras, Tremosa, Romeva, Vila d´Abadal o gent de les CUP que s´abaixen el sou

#8 Jordi Mancebo, Girona, 15/12/2011 - 10:15

Solidaritat va sumar-se a la moció de la CUP

#6 Aleix , Arenys de Munt, 14/12/2011 - 23:47

2- Dieu que a proposta CUP i Solidaritat, CiU va donar llum verda a que Girona formés part de l'AMI. Mentida és a proposta de CUP-Reagrupament. Solidaritat no te cap regidor a Girona, i CUP-RI en te 3.