Publicitat
Política · 20 de Juny de 2008. 12:43h.

L'alcalde socialista d'Olot no es mulla per la llibertat de Franki

El PSC dóna llibertat de vot mentre que PP i Plataforma per Catalunya s'hi oposen

L'alcalde socialista d'Olot no es mulla per la llibertat de Franki

Membres de Greda, Maulets i la CNT han interromput el ple amb pancartes a favor del 'Franki'. (Foto: Joan Guirado)

El Ple de l'Ajuntament d'Olot ha votat una moció presentada per tres col·lectius (Maulets de la Garrotxa, CNT d'Olot i l'Associació Cultural Greda), en la que es demanava que l'Ajuntament d'Olot és posicionés en suport de Francesc Argemí, Franki. La majoria de regidors han votat a favor de la moció, que ha llegit un representant d'aquests col·lectius. Tant CiU, com Esquerra, com ApG-EPM, han acordat votar-hi a favor, mentre que el PP i Plataforma per Catalunya ha decidit votar-hi en contra, i el PSC, al govern en minoria, ha donat llibertat de vot als seus representants.

En aquest sentit, l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, ha estat l'únic que s'ha abstingut durant la votació. En el torn d'intervencions, el portaveu del PP, Joaquim de Trincheria, ha críticat que "es portés a debat del Ple Municipal aquest tema", i ha recordat que "no es pot aprobar el desordre públic i la crema de banderes", a més d'afegir, en referència a l'equip de Govern, que "a vosaltres no us agraden aquestes banderes", ja que la bandera tribanda de l'estat espanyol no penja del balcó de l'Ajuntament.

El portaveu d'Esquerra, Jordi Coma, ha lamentat que "cremar banderes a Espanya és delicte, mentre que a Catalunya, no ho és", referint-se a la crema de senyeres. En aquesta línia, el portaveu del PSC al consistori olotí, Joan Albesa, ha contestat a Coma dient que això "no hauria de ser delicte, pel sol fet que son símbols, i només haurien de ser això, símbols". El portaveu de Convergència i Unió, Josep Maria Corominas, s'ha afegit a les paraules de la majoria de la resta de portaveus.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pere, bcn, 20/06/2008 - 23:24

Algú va arribar a dir que la PxC és racisme i feixisme català: fixeu-vos que sempre acaben igual. Els està bé que s'empresoni la gent per treure una bandera espanyola. Els feixistes i racistes sempre son els espanyolistes.

#3 Ester, pals, 20/06/2008 - 19:44

Quin nivell el d'en Joan Albensa, diu que no hauria de ser delicte pel fet de ser simbols. ¿Què es deu pensar que son les imatges religioses, les estàtues i monuments, les estrelles que porten els militars, les togues dels jutges, fins el mateixos mots?

#2 quimet, barcelona, 20/06/2008 - 19:21

A Olot que és el cor de la Catalunya Vella, també hi manen els del PSOE. Catalunya, que t'està passant? Estem totalment enveïts d'españols, dòna ganes de rendir-se i emigrar a un país de veritat com USA. Cada dia el meu país és més extrany per a mí

#1 sisco, artesa, 20/06/2008 - 19:09

ES que es com "el VICARI d'OLOT que no te pels al NINOT" i com ell la immensa majoria de ciutadans d'aquests país anomenats Catalunya.