Política · 28 de Juny de 2018. 10:03h.

L'alcaldessa de Girona escalfa la visita del Rei

Marta Madrenas crida a manifestar-se aquesta nit amb els CDR contra el monarca

L'alcaldessa de Girona escalfa la visita del Rei

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha fet una crida a manifestar-se aquesta nit amb els CDR contra la visita del Rei Felip VI a la ciutat amb motiu dels premis de la Fundació Princesa de Girona. Madrenas ha assegurat que "jo hi hagués anat", però que no pot perquè ha d'inaugurar la Plaça 1 d'Octubre a Caldes de Malavella.

D'altra banda, l'alcaldessa ha anunciat que proposarà que l'Ajuntament no cedeixi espais públics al monarca per als seus actes i "no tindré cap problema" per aconseguir-ho. Madrenas ha posat una sèrie de condicions a Felip VI per canviar d'opinió.

"Jo proposaré, i crec que no tindré cap problema en que s'acordi, que no es cedeixin equipaments públics a la Casa Reial", ha explicat. L'alcaldessa, però, ha deixat la porta oberta a canviar de criteri en cas que el Rei "rectifiqués i fes la feina que ha de fer".

Madrenas ha posat com a condició al monarca per a cedir-li espais municipals "que manifesti públicament que no està de cap de les parts, perquè és claríssim que està de part de l'Estat espanyol". Una segona condició és que "exerceixi l'arbitratge". "Ha de fer veure a totes les persones de l'Estat espanyol que el que fem nosaltres són actituds legals, que només exercim la llibertat d'expressió i que no fem cap acte delictiu", ha concretat.

La també dirigent del PDECAT ha demanat "no oblidem que Catalunya la majoria és un territori clarament republicà". En aquest sentit ha proposat "un referèndum" on la ciutadania decideixi si vol la monarquia. "Som un país republicà per essència", ha reivindicat.

L'alcaldessa ha deixat clar que cap representant del consistori anirà a l'acte d'aquesta nit i, per contra, ha fet una crida a manifestar-se amb els CDR per mostrar "repulsa" al monarca. "Jo hi hagués anat, però per qüestions d'agenda no hi puc anar-hi. Però hi dono suport", ha deixat clar.

"A la tarda he d'anar, perquè m'he compromès, a la inauguració de la Plaça 1 d'Octubre a Caldes de Malavella, que precisament ho han volgut fer coincidir amb aquesta visita. Però si hagués pogut i m'hagués lligat l'agenda jo hi hagués anat. No només estic d'acord sinó que hi hagués anat", ha remarcat finalment.
 

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#21 Gironí, Girona, 29/06/2018 - 09:35

Quin mal camí que portes Marteta. Aquesta actitut no et pot portar rés de bó.

#20 Flanagan, Tabarnia,el mandat del poble, 28/06/2018 - 17:17

Con suerte cuando salga todo el robo de aguas de Girona esta también pringa.

#19 CATA...QUEEEE, Montcada i Reixac, 28/06/2018 - 16:28

La Marta...de Convergencia..perfil Arturito Más...Presidenta de la Propiedad...vividora...otra que entra de rebote

#18 Masias , Masias , 28/06/2018 - 15:44

Probalblemte si el premio se hubiera llamado “ Princesa de Tactoria “ la cosa habría sido diferente

#17 opinador, Barcelona, 28/06/2018 - 15:06

un cargo público que hace un llamamiento público a sabotear un acto oficial del Jefe del Estado

nada a decir sr. Fiscal?