Publicitat
Política · 19 d'Agost de 2020. 09:37h.

L'alcaldessa de Girona nega que Espanya sigui una democràcia

Marta Madrenas: "ni és un Estat de dret ni és democràtic"

L'alcaldessa de Girona nega que Espanya sigui una democràcia

L'alcaldessa de Girona i diputada d'JxCat, Marta Madrenas, ha manifestat en una entrevista a El Mundo que "Espanya ni és un Estat de dret ni és democràtic" i ha afirmat que "amb la independència millorarem la vida a tothom, no només als independentistes".

Preguntada per que està "tan convençuda" de la independència "tenint en compte que no tots la desitgen", Madrenas ha exposat que "hi ha dos aspectes molt importants". "El primer té a veure amb el sentiment, amb preservar la cultura, les arrels. I és cert que en aquest punt el plantejament de l'independentisme troba una dificultat per seduir a tots aquells que de forma totalment lícita i honesta se senten espanyols", ha admès.

"Però també -ha indicat- hi ha un segon aspecte, que és que Espanya ni és un Estat de dret ni és democràtic. És un Estat que no va superar la Transició, en realitat no l'he fet, i en el qual les seves estructures no són democràtiques, començant per la judicatura".

Marta Madrenas ha assenyalat que "això provoca que a Catalunya no estiguem percebent ni el tracte econòmic ni el respecte cap a la nostra cultura que tot poble o nació, que això no es discuteix que ho som, té dret a tenir".

L'alcaldessa de Girona ha indicat en aquest sentit que "l'Estat espanyol no ens permet tenir les eines que ens permetrien desenvolupar-nos per aconseguir un Estat de benestar prou potent i a l'alçada de les nostres necessitats".

Finalment, la diputada ha dit que "aquest aspecte de la independència és el motiu pel qual la defenso tot i que no totes les persones de Catalunya la vulguin, perquè més enllà de si se senten catalans o espanyols, els millorarem la vida a tots, no només als independentistes".

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#77 Menjamela Grandi, Anapurna, 21/08/2020 - 07:45

Lo cierto es que la Desmadrada esta tiene parte de razón: para que una democracia sea funcional es necesario un cierto nivel cultural general tanto entre la población como entre la clase política. Y eso en Cataluña es un imposible metafísico en la Tractoria grocnyorda y entre las hordas podemíticas del amado líder y su concubina.

#76 manu21, Dijon france, 20/08/2020 - 18:53

Senora el referéndum del 1 de octubre de 2017 considerado ilegal según las autoridades separatistas 2 200.000 de personas votaron sobre 5 500.000 con derecho a voto
tan democrático que usted ha hecho que la misma gente voto 2,3 vec
42% voto frente a 58% a los que no quisieron es evidente que no hay mayoría social para la independencia y gobierna

#75 BJMR, Bilbao, 20/08/2020 - 17:39

Éstos que dicen que España no es una democracia y que se sienten oprimidos, salen a no menos de cien mil euros al año, más coche oficial, dietas, pluses y demás prebendas. Y son los políticos mejor pagados del país, además de los más numerosos.
¡¡¡Qué pobres, menuda opresión!!!

#74 Telamarinera , Vng, 20/08/2020 - 17:21

Tiene razón, en España, catalunya no hay democracia.
Un tercio de censados, equivalente al 49 % de votantes, ahoga, pretende exterminar culturalmente a los otros: 80% censadlos, 51% de votantes.
Si, una auditoría internacional, ante la pasividad del gobierno central. Y la compra de los medios de comunicación, colegios., .....

#73 manu21, Dijon france, 20/08/2020 - 15:23

esta mujer sería inteligente sería que los primeros habitantes de girona que son iberos población protohistórica de la peninsula Iberica
pero es mejor enseñarle al los joven una historia falsa y una identidad falsa