Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2020. 12:21h.

L'alcaldessa de Vic demana no parlar "en castellà"

Ciutadans veu "supremacisme" en JxCat

La diputada de JxCat, Anna Erra, ha reclamat a "posar fi al costum en alguns llocs del país de parlar sempre en castellà quan l'interlocutor, pel seu aspecte físic o pel seu nom, no sembli català".

En una pregunta dirigida al Govern sobre la campanya 'No em canviïs la llengua', Erra ha exposat: "Què ens passa? Un dels costums i un gran defecte de molts catalanoparlants és canviar la llengua, és a dir, passar-se directament al castellà quan l'interlocutor que tenen davant els sembla que és estranger o simplement no parla català".

L'alcaldessa de Vic ha considerat aquesta actuació una "confusió" que, segons ella, "perjudica greument la nostra llengua". "Pensen que dirigir-se a algú en castellà és un acte de respecte i no és així", ha proclamat.

La diputada sobiranista ha demanat "posar fi al costum molt present en determinades zones del país de parlar en castellà amb qualsevol persona que pel seu aspecte físic o pel seu nom no sembla català". "S'ha de conscienciar els catalanoparlants que no canviïn la llengua quan creuen pel seu accent o els seus trets físics que el seu interlocutor no és nascut a Catalunya", ha insistit.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha donat suport a la campanya i ha destacat que "gairebé 900.000 persones nascudes a l'estranger han manifestat interès per aprendre català a Catalunya". "L'objectiu de la campanya és que els catalanoparlants mantinguin el català quan conversin amb persones que no saben si el parlen", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

103 Comentaris

Publicitat
#77 Onofre de Dip, Barcelona , 13/02/2020 - 21:14

Els llicenciats en Història, uns quants, que han pres partit per l'independentisme han deixat la seva disciplina al peu dels cavalls.

#76 Sharp, tarragona, 13/02/2020 - 19:51

Ni las pinturas ruprestes descubiertas hace pocos dias en ¨l¨Espluga de Francoli, son catalanes, sencillamente porque en aquellas epocas el concepto pertenencia una identidad, no existia y lo unico que existian seria Nosotros, frente a los otros

#75 Sharp, Tarragona, 13/02/2020 - 19:49

Si esta Señora¿? reflexionase sobre las barbaridades que ha escrito, se daria cuenta que ha dicho dos tonterias: No existe el "autoctono catalan, ni como raza ni como nada. Tods tenemos razices de alguna parte y segundo el apellido mas comun en catalunya es de origen no catalan, solo en puestos secundarios se encuentra el primero apellido catalán.

#74 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , SER CATALÀ ÉS PARLAR EN CATALÀ ,,A CATALUNYA TOT EN CATALÀ ,,PER MI Estopa son Anti-Catala, 13/02/2020 - 19:32

LA GRAN DIFERENCIA ESTRE ESPAÑOLES Y CATALANES , Es solo una QUELS CATALANS Tenin la nostra LA NOSTRA PROPIA LLENGUA QUES LA CATALANA . No pas la ESPAÑOLA = CASTELLANA ..Ja es diu he SER CATALÀ I PARLAR EN CASTELLÀ ES SER IDIOTA ..No siguis mal-educat i parlar sempre en Català .De aquesta manera els altres apendran EL CATALÀ..

#73 Amable petición, Barcelona, 13/02/2020 - 18:21

así un día revientes de dolor estando de viaje por Huelva y por tu sucia boca solo salgan palabras en catalán y los facultativos no te entiendan y no puedan darte remedio.