Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2019. 20:48h.

L'altra Ciutat de la Justícia

La conselleria té previst construir la nova Audiència de Barcelona en el solar dels antics jutjats

L'altra Ciutat de la Justícia

Solar on es trobaven els antics jutjats de Baarcelona

El Departament de Justícia preveu construir la nova Audiència de Barcelona en el solar on hi havien els antics jutjats penals i d'instrucció, al passeig de Lluís Companys, els quas que es van traslladar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet l'any 2009.

Fonts de la conselleria ha explicat a e-notícies que “no hi ha una data d'inici i finalització de les obres”, perquè “s'està a l'espera de la dotació pressupostària”. També afirmen que encara “no s'ha licitat” el projecte a cap constructora.

D'altra banda, els treballs d'enderrocament es van finalitzar aquest estiu, uns mesos més tard del previst, per la troballa d'unes restes arqueològiques de l'època romana i medieval. Quan el solar estigui net, es preveu cedir l'espai temporalment a l'Ajuntament de Barcelona perquè ho destini a equipament municipal fins que no es construeixi l'Audiència.

Malgrat que el projecte inicial de la Ciutat de la Justícia contemplava albergar bona part de les seus judicials, el Govern vol traslladar l'Audiència de Barcelona al passeig Lluís Companys. L'exconseller de Justícia, Carles Mundó, va declarar a principis de juny de 2017 que el solar dels antics jutjats havien de servir per “disposar d’una àrea” que es esdevingués el “segon pol judicial” de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat