Publicitat

Iniciativa treu pit davant la crisi del PSC

L'altra esquerra

Herrera, amb altres dirigents d'ICV-EUiA en una foto d'arxiu

El resultat del PSC a les generals, que va perdre 11 diputats i 800.000 vots, després de les davallades a les eleccions municipals i al Parlament ha esperonat ICV -que va ser l'única formació d'esquerres que va créixer en aquests comicis- per esgarrapar vots en el segment electoral dels socialistes catalans. A més, la formació ecosocialista intenta d'aquesta manera aprofitar també el moviment dels indignats.

El secretari general de la formación, Joan Herrera, va manifestar, una setmana després de les eleccions del 20-N, que ICV portarà a terme un procés d'obertura durant sis mesos, a partir de gener, per obrir-se a sectors de l'esquerra que es senten orfes després de les eleccions generals. "Volem ser l'esquerra d'acollida", va assenyalar.

En aquest sentit, Herrera va dir que aquest procés d'obertura també es farà "cap a nous sectors perquè creiem que hi ha un vot nul i en blanc que expressa malestar i no es canalitza en la construcció d'una alternativa".

A més, el líder de la formació ecosocialista insisteix en culpar al PSOE de la majoria absoluta del PP. En declaracions aquesta setmana a TV3, va assegurat que “estem contents pel resultat d’Iniciativa a les eleccions, però no a escala general, perquè el resultat perquè és una clara ofensiva de la dreta... El PSOE és un dels responsables del desballestament de l’esquerra”.

I en una entrevista a Rac1 va qüestionar una possible candidatura de Carme Chacón per liderar el PSOE perquè, segons ell, interferiria en el catalanisme de PSC, que està inmers en un procés de renovació que acabarà amb una nova direcció. "L'opció de Chacón d'encapçalar el PSOE pot ser una interferència amb l'objectiu del PSC de ser més catalanista", va manifestar.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Los mismos perros con diferente collar, Gernika, 06/12/2011 - 12:51

la marca electoral de ETA
Cayo Lara ofrece ayuda a Amaiur para formar grupo parlamentario

#3.1 ERIC, barcelona, 06/12/2011 - 15:05

No digas burradas. Cómo puede un tío que escribe Gernika decir lo que has dicho. Tu no eres de Gernika tu eres de Sarrià, Sant Gervasi...

#2 pinkpanter, BCN, 06/12/2011 - 10:52

No es altre esquerra que la que durant els darrers 7 anys ha anat al bancs i als mercats financer a demanar 24 milions d'euros diaris, i ara es quexen dels mercarts especuladors, de les retallades, pero en definitiva son els responsables que avui la Generalitat pagui 2 milions euros nomes d'interes.

#1 Almogàver, La Sagrera , 06/12/2011 - 09:53

No és L'ALTRE ESQUERRA, és la única esquerra que ha conservat la dignitat i la coherència i que pot anar pel món sense abaixar el cap.

#1.1 jjjjjj, st cugat del valles, 06/12/2011 - 11:52

El mon real els ha demostrat una i altra vegada que el seu projecte no funciona, aixo si, ells ben dignes i coherents, i cobrant un bon sou