Publicitat
Política · 8 de Desembre de 2018. 15:45h.

L'altra Generalitat

El sobiranisme planteja el Consell per a la República com una estructura alternativa de govern

L'altra Generalitat

Presentació Consell per a la República (foto: Govern)

El Consell per a la República actuarà en l'àmbit polític, internacional, jurídic, cultural i de difusió i coneixement, segons ha explicat l'exconseller Toni Comín durant la presentació de l'organisme al Teatre Reial Flamenc, a Brussel·les.

Tanmateix, el Consell destaca com a “àmbits centrals” el polític i internacional. El primer, pretén fer el passos legislatius necessaris per “anar construint la legislació de la República” i “avançar cap a la construcció d'una Constitució catalana” a través d'un procés participatiu.

Pel que fa al terreny internacional, la prioritat és teixir relacions amb els actors “que entenen que Catalunya té dret a l'autodeterminació". També volen posar en marxa una iniciativa ciutadana per aplicar l'article 7 de la UE i suspendre els drets de l'Estat espanyol perquè “no compleix els requisits per formar part de la Unió”.

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha definit el Consell per a la República com “un espai lliure” que “anirà fins allà on no hi pugin arribar les institucions”. “Anirem pel món en nom de la República que els catalans han decidit a través dels mecanismes democràtics”, ha assegurat.

Puigdemont també ha manifestat que l'organisme permet “conjugar la unitat estratègica” de l'independentisme amb l'objectiu que Catalunya esdevingui “un objecte polític de dret”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Jornades internacionals del patetisme, Chez Titole, 09/12/2018 - 11:18

Si no n'hi havia prou amb l'imatge de desgavell perpetu que donem a casa nostra, sols ens faltava la performance absurda d'aquesta colla de ximples a Bèlgica. Catalunya en mans dels ridículs irresponsables comandats pel boig de Waterloo reblant el clau del Xarlotisme mundial absolut.

#6 Os Jonki, Badalona, 09/12/2018 - 09:40

Yo voy a iniciar una campaña de crowfounding para que tanto Carles como Clara se hagan un cambio de look.
Uno parece un leñador (no hagáis leña del árbol caído o los palos o palotes que no me pone).
La otra parece una abuela, lo menos 10 años más mayor de lo que tiene.
Por lo demás estos actos de reafirmación sirven para hacer turismo.

#5 Juan García, Ciutat de la Justícia, 08/12/2018 - 20:04

Han presentat la república de la senyoreta pepis al Teatre Reial!
Grandiòs!
El surrealisme continua ben viu a Catalunya.

#4 Sergi , Barcelona, 08/12/2018 - 18:33

"El Consell de la Republica de la señorita Pepis": 4 huidos de la justicia dirigidos por el emperador de Waterloo que lo unico que pretenden es que se hable de ellos, porque si no lo pobres entre que no pueden volver y nadie se acuerda de ellos van apañados.

#3 opinador, Barcelona, 08/12/2018 - 16:57

Otra cueva más de ladrones proceSSistas